Mlinarić: Mene samo Hrvatska zanima

Pin It

Na političkom skupu Domovinskog pokreta, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pred više od 3.000 Hrvatica i Hrvata jasno sam poručio kako sam možda jedan od onih sanjara kakvi više nisu baš u modi, ali na Hrvatsku sam nepopravljivo zaklet i samo ona me zanima:

Ona Hrvatska vjerna svima koji su za nju ikad umirali kako bi mi danas živjeli, i za takvom tragam, i takvu hoću.

Mene samo Hrvatska zanima  – ona koja je vjerna sebi i svojoj kulturi, jeziku, vjeri  i običajima.

Samo me Hrvatska zanima, koja brani svoja sela naspram nečijih drugih sela, zavjetovana svojoj  djeci naspram nečije druge djece. Svojoj vjeri naspram stranim ideologijama i vjerama koje nisu naše ni naših otaca.

Hrvatska, Hrvatska me samo zanima, i zato sam ovdje: jer me mrtvi suborci iz nepoznatih stratišta dozivaju. I kad čujem neki glas bez zvuka, „Ćipe…“

Ne govore mi ništa više, ali znam sve: 

Podsjećaju me na obećanje koje smo jedan drugom dali.

Neću novce, neću stanove ni kuće, jer ti ni kuće ni stanovi ni bankovni računi ne mogu dati čist obraz i srcu mir, koji ni za što na svijetu ne dam. 

Ja pripadam drugoj vrsti: 

ja sam od onih sanjara, koji se razumiju s Barišićem, Bušićima, Zadrom, sa Zrinjskim, i sa svima za čije grobove već 80 godina ne znamo.

A s onima čije grobove 30 godina tražim - morate to znati - ja pričam svaki dan. I svaku noć. I prestat neću dok ih sve ne nađem…

Nisam od onih porobljeni duša što sve za vlastitu slavu ili novac prodaju. 

Ja sam  se za razliku od njih, već davno potpuno prodao Hrvatskoj, slagao se ti sa mnom, ili ne; bilo ti to blisko ili strano.

I znajte, ma koliko to bilo teško, nemojte me žaliti. Jer, tko ljubi, uvijek ima za što živjeti. 

I zato pokrenimo se. Ostvarimo Hrvatsku kakvu smo sanjali. Uz Domovinski pokret do pobjede!

#StipoMlinaric