Penava: Na našim su listama heroji Domovinskog rata! Oni vas nikada neće izdati!

Pin It

Na našim su listama heroji poput vašeg sugrađanina Ričarda Miluna, Stipe Mlinarića, Tomislava Josića, Damira Markuša, Ivice Kukavice i brojnih drugih koji su svakog trenutka u Domovinskom ratu bili spremni dati svoj život Hrvatskoj, a stavljaju vam se na raspolaganje i danas.

U sklopu nacionalne kampanje predsjednik DP-a Ivan Penava sa suradnicima posjetio je danas Dubrovnik. S krajnjeg juga Lijepe naše podršku je pružio nositelju liste u X. izbornoj jedinici, vukovarskom heroju Stipi Mlinariću i Dubrovčaninu, maloljetnom dragovoljcu, heroju obrane Dubrovnika Ričardu Milunu. 

Ivan Penava: ''Kampanju smo započeli na istoku Hrvatske, obišli smo ju od sjevera do zapada, a sada smo s vama na krajnjem jugu. Na tom putu susretali smo se s našim „malim ljudima“, Hrvaticama i Hrvatima koji svojim trudom i radom stvaraju dodanu vrijednost za koju ne pronalaze prostora i posljedično se iseljavaju. To moramo zaustaviti''.

''Na našim su listama heroji poput vašeg sugrađanina Ričarda Miluna, Stipe Mlinarića, Tomislava Josića, Damira Markuša, Ivice Kukavice i brojnih drugih koji su svakog trenutka u Domovinskom ratu bili spremni dati svoj život Hrvatskoj, a stavljaju vam se na raspolaganje i danas. Ljude poput njih, sa snažnom emocijom za Hrvatsku, pogađa odlazak svakog našeg mladog čovjeka, boli ih potkradanje Hrvatske, ali i stalno gaženje nacionalnog ponosa. DP je tu da zaštiti vitalne nacionalne interese i interese hrvatskog čovjeka s herojima koji su to znali i radili u daleko zahtjevnijim vremenima''.

Stipo Mlinarić: ''Dubrovčanke i Dubrovčani, izađite na izbore. Ovaj poziv posebno upućujem našim mladima jer ako Milunu nije bio problem maloljetnom uzeti pušku i braniti Dubrovnik, ako meni s 22 godine nije bilo teško braniti moj Vukovar, molim vas da ni vama ne bude teško izaći na izbore. Trebamo vas, maknite one koji vas 24 godine prave budalama''.

Ričard Milun: ''Ovo je prvi put da glasamo za nekog jer smo do sada imali prilike samo glasati protiv. Napokon narod ima opciju. Poštujem sve postrojbe i hrvatske branitelje koji su pomogli u oslobođenju našeg grada. Zahvalan sam svakom od njih, branitelju, dragovoljcu, maloljetnicima koji su svojom hrabrošću omogućili da mi danas imamo slobodnu Hrvatsku. Pozivam vas sve da izađete na izbore, a posebno se obraćam mladima koji su neopredijeljeni, da mi daju povjerenje jer ću „gore“ sigurno biti njihov glas''.