Mlinarić: Za Hrvatsku!

Pin It

Zbog mojih suboraca koje još tražimo, sam ušao u Sabor. Najviše zbog njih, isitne o Domovinskom ratu, statusa branitelja… Tim pitanjima sam se i prije bavio ali nisam puno mogao. No, nakon pola mandata shvatio sam da ni tako ne činim dovoljno. Govorio sam glasno, ali to pitanje se nije micalo s mrtve točke. Što god da sam govorio, ostalo je na riječima.

Jer, svi smo vidjeli kako prošli saziv Sabora zapravo nije odlučivao ni o čemu, nego je samo provodio odluke koje je prethodno Plenković dogovorio s Pupovcem.

Odlučio sam probiti tu blokadu. Znam da uvijek ima rješenje, i da uvijek ima nade, i da se uvijek može. To me rat naučio. Tada sam, s prijateljima, stao smišljati kako se ipak uspješno boriti za moju stvar. I uspjeli smo, probili smo silovito: Odlučili smo osnovati hrvatsku verziju centra Simon Wiesenthal – koji će nadomjestiti ne-rad državnih tijela, provocirati njihove aktivnosti, prikupiti saznanja, pokretati procese, otvoriti zaključane ladice državnih institucija. Tako jednostavno, a ipak – nismo to imali. I osnovali smo ga: Centar za kulturu sjećanja doktora Ivana Šretera. 

Razvalili smo! U godinu i pol dana s tim Centrom otvorio se novi svijet. Zaobišli smo umrtvljene institucije koje su ignorirale sve što u Saboru govorim. Zaobišli smo spregu institucija DORH-a, Vlade, HDZ-a, Pupovca. I nakon toga ništa više nije isto, i više ne može stati. Vlada i njezini emisari poduzimali su razne manevre da spriječe ovo djelovanje. Moljakanjem, klevetama, prijetnjama, opstrukcijama. Sve u njihovom stilu, a očito zbog duga prema Pupovcu. No, mi šibamo dalje. Nisam ja prošao logore i došao u Sabor da bih strepio pred ovakvim jadnicima. 

Sad imam nove planove, opet vrlo opake. Oko sebe okupljam snažne i kompetentne mlade ljude koju su spremni na nova iznenađenja. Tko god bio na vlasti, ove operacije, postojeće i nove, će ići i mijenjati Hrvatsku.

Da nisam bio saborski zastupnik, teško bih mogao napraviti ovo što sam napravio. Teško bih mogao zaustaviti Pupovčevo skrnavljenje Kolone sjećanja, pokrenuti povećanje mirovina braniteljima, osnovati ovakav Centar, govoriti glasno da me sva javnost čuje…

Stoga, novi mandat će biti još snažniji, glasovi još jači, inicijative brojnije, nove… Imam jasne koncepte kako ćemo, zajedno, činiti ogromne stvari koje ni jedna Vlada neće moći ignorirati. 

S vama, dragi prijatelji! S vašim glasom! Vi ste sa mnom. Za nas. Za Hrvatsku!