Domovinski pokret ponovio svoj glavni uvjet u pregovorima: 'Na tome stojimo čvrsto kao stijena'

Pin It

Domovinski pokret na društvenim mrežama ponovio je svoj glavni uvjet, a to je da jedna stranka ne može biti dio vlasti. 

"Čvrsto kao stijena i dalje stojimo na našim pregovaračkim pozicijama: SDSS ne može biti dio vlasti. Od načela se ne odustaje.

Što se tiče medijskih napisa o nekakvim podjelama u Domovinskom pokretu: moramo iskreno reći da jedino naše supruge 'zazivaju podjele' jer nas četvorice danima nema kući", objavili su iz DP-a na društvenim mrežama.

U potpisu su članovi pregovaračkog tima Ivan Penava, Mario Radić, Josip Dabro i Damir Barna. Podsjetimo, čelnik stranke Ivan Penava nedavno je rekao da nikoga neće ucjenjivati, ali ni dozvoliti da ih se dovede u položaj kojim ih se podcjenjuje ili omalovažava na bilo koji način. Podsjetimo, prije izbora su rekli da nikako neće u suradnju sa SDSS-om i Možemo.

Tri scenarija

"Za Domovinski pokret igraju sva tri potencijalno moguća scenarija, da sastavljamo većinu i da budemo u oporbi, ali i da idemo na nove izbore, s tim da je naš odabir da budemo konstruktivni partneri i da koliko god je moguće sudjelujemo u kreiranju politika u Hrvatskoj. Nećemo dozvoliti, zbog svojih vrijednosti, ali i svojih birača, bilo kakvo silovanje, ucjene, podcjenjivanje, ili stavljanje u nekakvu drugu klupu da budemo nekakav potrčko bilo kome”, naglasio je čelnik DP-a.

Dodao je da je rano reći kojim će putem DP postizborno poći, ali, napominje, građani su rekli svoje. A mi to detektiramo, rekao je, kao želju hrvatskih birača da se izvrše određene korekcije smjera kojim Hrvatska ide, ali ne u značajno radikalnoj mjeri. Taj put ćemo mi uvažavati, ali poštujući sve poruke koje smo slali što nam je prihvatljivo, a što je apsolutno neprihvatljivo i o poštivanju tih preduvjeta ovisi nastavlja li DP i u kojem smjeru te razgovore, najavio je.

direktno.hr