Radić: Mi nikoga nećemo ucjenjivati i nećemo dati da nas ucjenjuju - dok nema većine, ne može biti pregovora o bilo čemu drugom!

Pin It

May be an image of 2 people

Gospodin Pupovac jučer je rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši. Govorio je o političkoj segregaciji. Kakva je to novokovanica? Hoće li sada svatko u Republici Hrvatskoj tko nije dio vlasti optužiti one koji budu sastavljali vlast da je politički segregiran? To je nekorektno. To je stvaranje pritiska pod plaštem žrtve koje nije primjereno trenutku ni civilizacijskom nivou na kojemu se Hrvatska nalazi

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić jučer je na izjavi za medije govorio o pregovorima o sastavljanju Vlade. 

„Imali smo sastanke sa svim opcijama prošli tjedan, s HDZ-om, SDP-om, Mostom i Hrvatskim suverenistima. Danas smo imali razne konzultacije. Trenutno imamo predsjedništvo. Ovih dana imali smo razne konzultacije o svim pitanjima po odborima i odjelima po programskim shemama. Potvrdili smo odluke od pred dvije godine da Domovinski pokret ne može biti dio većine gdje su SDSS i Možemo“, rekao je Radić. 

„Nitko ne priča o nacionalnim manjinama, o bilo kojoj nacionalnoj manjini, mi smo pripadnika svih nacionalnih manjina imali na svojim listama. Uvijek ćemo biti za zaštitu nacionalnih manjina još višu nego što jest. Naš je stav principijelan: smatramo da te stranke nisu konstituirane na ustavan način“, dodao je.

„Gospodin Pupovac jučer je rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši. Govorio je o političkoj segregaciji. Kakva je to novokovanica? Hoće li sada svatko u Republici Hrvatskoj tko nije dio vlasti optužiti one koji budu sastavljali vlast da je politički segregiran? To je nekorektno. To je stvaranje pritiska pod plaštem žrtve koje nije primjereno trenutku ni civilizacijskom nivou na kojemu se Hrvatska nalazi“, poručio je . 

„Ne znamo hoćemo li biti većina s HDZ-om. Još uvijek to nismo dogovorili. Nikakva ministarstva se nisu spominjala niti imena. To su sve konstatacije i kalkulacije koje nisu točne. Domovinski pokret ne boji se novih izbora, to želimo da svima bude jasno. Mi ni od jednog našeg stava i principa ne odustajemo. Mi nikoga nećemo ucjenjivati i nećemo dati da nas ucjenjuju. Dok nema većine, nema može biti pregovora o bilo čemu drugom“, zaključio je Radić.