Bartulica u Okućanima: Zašto Pupovca nema ovdje?

Pin It

Bartulica: Zašto Pupovac nije u Okučanima? DP ne odustaje od ključnih  načela - Kamenjar

To ćemo sve vidjeti, ne mogu više govoriti o detaljima pregovora, ali što se tiče predstavnika manjina, imam jedno pitanje za Milorada Pupovca. Kad već služi hrvatskoj državi, postavlja se pitanje zašto nije s nama danas. Ovo su bili presudni dani u novijoj hrvatskoj povijesti i mislim da je svim hrvatskim političarima, bez obzira kako gledali svoju budućnost i ulogu, mjesto ovdje

Sastavljanje Vlade u Okučanima je komentirao i Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta. 

"Prerano je o tome govoriti, puno se špekulira u medijskom prostoru zadnjih dana. Ponovit ću da je parlamentarna demokracija ponekad zahtjevna i traži strpljenje, svjesni smo svoje odgovornosti, građani traže da isporučimo konkretna rješenja, moja poruka danas je opet da budimo strpljivi, mi ćemo uložiti veliki napor da provedemo ono što smo obećali, nije to lako. Politika je umijeće mogućega, ali ponovit ću da sam oprezni optimist", rekao je Bartulica.

Pitali su ga o stavu premijera Andreja Plenkovića da računa na sve manjine i da nikakva deratifikacija Istanbulske konvencije nije moguća. "To ćemo sve vidjeti, ne mogu više govoriti o detaljima pregovora, ali što se tiče predstavnika manjina, imam jedno pitanje za Milorada Pupovca. Kad već služi hrvatskoj državi, postavlja se pitanje zašto nije s nama danas. Ovo su bili presudni dani u novijoj hrvatskoj povijesti i mislim da je svim hrvatskim političarima, bez obzira kako gledali svoju budućnost i ulogu, mjesto ovdje". 

Novinare je zanimalo je li Ivan Anušić čovjek DP-a u HDZ-u nakon što je objavljena njegova fotografija na krizmi sina izabranog zastupnika DP-a Josipa Dabre. "Ne bih o tome govorio, on ima svoje mjesto u HDZ-u, ima se pravo zalagati za svoje stavove i slično. Mi tražimo promjene u Hrvatskoj, ne može biti business as usual, politics as usual i svi će se trebati malo prilagoditi", zaključio je Bartulica. 

Jandroković: Predugo sam u politici...

Podsjetimo, novinare je zanimalo je li Gordanu Jandrokoviću prihvatljiv scenarij prema kojem on ne bio bio predsjednik Sabora. "Ja sam vam predugo u politici da bih se bilo čega bojao", naglasio je Jandroković  i odgovorio na pitanje je li to realna opcija: "Vidjet ćemo sve, pregovori traju, optimističan sam glede ishoda pregovora i sa strpljenjem čekam konačni ishod". 

Jandroković dobio nezgodno pitanje o izborima: 'Predugo sam u politici da bih se bilo čega bojao'

Što ako Domovinski pokret bude tražio mjesto predsjednika Sabora? "Kao što sam rekao, predugo sam ja ovdje da ne bih bio spreman na sve ishode, ali pregovori traju i dajmo im vremena da uspiju. To je važno zbog stabilnosti hrvatske države", zaključio je Jandroković.