Novi nemiri u redovima Mostovaca: Još jedna članica dala je ostavku na sve dužnosti

Pin It

Nakon bračnog para Raspudić, nastavljaju se odlasci iz Mosta. Novi potres u stranci izazvala je Irena Gluhak Forempoher, koja je dala ostavku na sve dužnosti. Ona je bila povjerenica za grad Đakovo i okolicu i članstvo u županijskoj koordinaciji stranke. Uz to, Forempoher je istupila iz članstva Mosta.

U takvoj situaciji, gradska organizacija Mosta morat će naći način za preslagivanje svojih redova. Naime, u Đakovu se uskoro održavaju izbori za Vijeća mjesnih odbora, a nije zgorega spomenuti kako su sljedeće godine na redu lokalni izbori. "Ovim Vas putem obavještavam da sam 1. svibnja 2024., dala ostavku na sve dužnosti u stranci Most – na dužnost povjerenika za grad Đakovo i okolicu i članstvo u županijskoj koordinaciji stranke, te sam istupila iz članstva Mosta", započela je Gluhak Forempoher.

"Iz članstva su istupili i mnogi drugi članovi gradske organizacije, a među njima i Tina Blažević, Mostova vijećnica u gradskom vijeću grada Đakova te Natalija Bošnjaković, prvi član Mosta u Đakovu. Razlog tome je što se Most nakon parlamentarnih izbora, a uoči izbora za EU parlament, ideološki smjestio na mjesto u političkom spektru u kojemu mi sebe ne vidimo i za čiju agendu ne želimo raditi", nadodala je Forempoher u poduljem priopćenju u kojem je otkrila što ju je nagnalo na tu odluku.

"Način upravljanja strankom također je preslikan iz ideološki bliskih struktura, a u kojima se u ime ideja i ciljeva žrtvuju demokratičnost i transparentnost. Do 24. travnja sam mislila da je to problem koji je prisutan samo na našoj regionalnoj razini, te sam inicirala njegovo rješavanje, no nakon događanja vezanih uz istupanje bračnog para Raspudić, te analizom svih dosadašnjih istupanja prominentnih članova, uvidjela sam da je to modus operandi na svim razinama", objasnila je.

Ova metoda uklanja sve toksine iz tijela dok spavate

'Moj rezultat je bio respektabilan' 

Gluhak-Forempoher smatra da su demokratičnost, transparentnost, kompetencije pa čak i izborni rezultati, manje bitni od nečeg drugog. "Što je to 'nešto drugo', nisam sigurna, no Most je krenuo na put u (meni) nepoznato, a na put se ide bez cilja i plana te ne mogu zagovarati nešto u što 100 posto ne vjerujem", istaknula je. "Odluka nije bila laka s obzirom na sve zajedničke 'bitke' koje smo prošli kroz nekoliko izbornih ciklusa i građanskih inicijativa", kazala je, piše Dnevno. 

Istaknula je i svoj rad na reanimiranju i širenju članstva, izgradnji baze simpatizera i povećanju vidljivosti Mosta na lokalnoj razini općenito. "Tim više što su u tijeku izbori za EU parlament, a slijede izbori za mjesne odbore i lokalni izbori, na kojima smo kao gradska organizacija trebali 'kapitalizirati' uloženi trud i dosadašnje rezultate. Naš je rezultat najbolji Mostov rezultat u IV. izbornoj jedinici u zadnje četiri godine, veći od nacionalnog prosjeka, a moj rezultat kao gradonačelničkog kandidata na lokalnim izborima 2021. je bio respektabilan", rekla je. 

Smatra da je njezin rezultat u usporedbi s mnogim eksponiranijim i prominentnijim stranačkim kolegama iz drugih dijelova Hrvatske bio respektabilan. "Politikom sam se uvijek bavila, i prije nego što je Most postojao. Politika mi je na neki način i struka, a demokracija i ljudska prava cilj od kojega se ne odustaje. U kojem će obliku to djelovanje biti ubuduće, nisam potpuno sigurna, no nešto ću već smisliti skupa s kolegama i drugim ljudima koji su spremni za promjene i imaju što ponuditi", zaključila je Irena Gluhak Forempoher.

direktno.hr