Potop MOSTa na EU izborima i veliki planovi bračnog para Raspudić

Pin It

Najveće razočaranje nedjeljnih europarlementarnih izbora bez sumnje je Most koji je unatoč najavljivanom jednom sigurnom mandatu ostao bez ičega. Kao glavni razlog za to najčešće se spominje razlaz s Ninom Raspudićem i Marijom Selak Rapudić. 

"Što je bilo, bilo je. Mi smo vam već okrenuti prema predsjedničkim izborima. Mislim da bi jedna pristojna kandidatkinja bila pravi odgovor na aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. Sve je izglednije da će Marija biti kandidatkinja za predsjednicu Republike jer uz sve vrijednosti koje posjeduje, ona je i odličan kontrast aktualnom predsjedniku Milanoviću, kao i nekim drugim mogućim kandidatima", rekao je Nino Raspudić za Jutarnji list. 

Veliki su planovi bračnog para Raspudić koji, osim kandidature na predsjedničkim izborima, sanja i osnivanje vlastite političke stranke. Kostur te stranke trebao bi biti poznat već na jesen kada krene predsjednička kampanja jer Selak Raspudić planira privući široku frontu bliskih političkih opcija, stranaka i pojedinaca.

"Nismo došli četiri godine sjediti u oporbi i lajati na mjesec. Smrtno sam ozbiljna, meni se stvarno radi. Zasad sve opcije držim otvorenima, a konačni format mojeg budućeg političkog djelovanja ovisi i o tome što će jedan širi krug ljudi s kojima razgovaramo smatrati najprihvatljivijom opcijom", rekla je nedavno Selak Raspudić. 

'O bivšima sve najbolje'

"Vidjet ćemo hoćemo li osnovati potpuno novu političku stranku ili ćemo djelovati u sklopu nečega što se naziva 'kišobran nezavisnih lista'. Dakle, nešto slično strukturi kakav je Most bio 2015. godine. U svakom slučaju, to ćemo učiniti u skorije vrijeme jer nas ove zime čekaju predsjednički izbori, a za manje od godinu dana i lokalni", dodala je Selak Raspudić.

Kao glavni razlog izbornog neuspjeha Mosta ona je istaknula lošu kampanju koja se previše oslanjala na populističke i emocijama nabijene poruke. Za razliku od nje, Raspudić neuspjeh dojučerašnjih kolaga nije želio detaljnije analizirati.

"Naš odlazak iz Mosta bio je najgospodskiji rastanak u povijesti hrvatske politike. To je bila poruka i to ne treba kvariti. O bivšima sve najbolje. Ne znam što im se dogodilo jer je Božo Petrov više puta rekao da odlazak Raspudića nije naštetio Mostu i da oni po anketama rastu", poručio je Raspudić.

direktno.hr