Kukavica: Zbog budućnosti i naše djece moramo ispraviti nepravde počinjene braniteljima i Hrvatskoj!

Pin It

VIDEO Novi zastupnik iz redova DP-a održao osebujan govor: Ja sam Kukavica,  ali se ne bojim! | 24sata

Branitelji umiru mladi i ubijaju se jer im je država često maćeha. Zato mi koji smo živi svjedoci tih vremena kroz Sabor i zakonodavstvo trebamo ispraviti sve te nepravde koje doživljavamo.

Zastupnik DP-a Ivica Kukavica: ''Mi Hrvati smo stvarno zanimljiv narod. Toliko smo daleko otišli da puno naših pobjeda uspijemo pretvoriti u poraz. Veličanstvena nogometna reprezentacija koja je postigla toliko dobre rezultate često je dionik dnevnopolitičkih prepucavanja te ne znamo slaviti sve njihove uspjehe''.

''U rujnu '91. je s teritorija BiH krenula invazija na Hrvatsku i Dubrovnik. Krenule su snage koje su razarale, palile i rušile, a doživjeli smo da je puno godina nakon toga jedna ministrica rekla da je RH izvršila agresiju na BiH''.

''To je bio temelj nekih loših stvari zbog kojih Hrvatska trpi posljedice i dandanas. Imamo situaciju sa spomenikom u Borovu Selu. Legalna i legitimna hrvatska postrojba išla je oslobađati zarobljene policajce, a teroristi su ih izmasakrirali. A danas imamo spomenik osobi koja je javno priznala da je osobno ubila nekoliko hrvatskih specijalaca''.

''Mi u DP-u ćemo zbog budućnosti i naše djece sve napraviti da u javnom prostoru izmijenimo i jasno kažemo što je istina. Mi smo stranka budućnosti, a stoga smo i uzeli resore koji se tiču budućnosti. No bitna je i prošlost i zato moramo donijeti neke zakone, primjerice Zakon o grobljima koji je u pripremi, kako bismo loše stvari izbacili iz javnog prostora, da ne budu više uteg Hrvatskoj''.

''Branitelji umiru mladi i ubijaju se jer im je država često maćeha. Zato mi koji smo živi svjedoci tih vremena kroz Sabor i zakonodavstvo trebamo ispraviti sve te nepravde koje doživljavamo.''