Peternel: Žele studirati nešto što ne postoji

Pin It

Peternel o prijedlogu da Mirela Čavajda bude Zagrepčanku godine: "To je  ideološka provokacija"

Godinama nam tumače da smo ludi, da smo teoretičari zavjere, da rodna ideologija ne postoji i da je to plod naše mašte. Sada pak žele studirati nešto što ne postoji

Zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel žestoki je protivnik uvođenja Rodnih studija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a u petak je na svojem Facebook profilu prokomentirao osobu koja bi trebala biti na čelu sporne katedre.

Peternel je na svojem profilu podijelio fotografiju koja otkriva malo više o budućoj voditeljici Rodnih studija, profesorici Ankici Čakardić. Podijelio je i fotografiju plakata njenog simpoziji koji je predvodila i organizirala na zagrebačkom fakultetu.

"Dionizicijski socijalizam jugoslavenske Praksis škole i feministička praxis filozofija, u ponedjeljak 13. maja", podijelio je fotografiju njezinog simpozija koji se održao u Zagrebu na Filozofskom fakultetu.

"Ova osoba trebala bi voditi tzv. Rodne studije!", napisao je kratko Peternel koji je uz to podijelio neke njezine publikacije. "Sablasti tranzicije. Socijalna historija kapitalizma", izdala je i zbirku "Pobunjeni um. Eseji iz radikalne socijalne filozofije".

Predaje marksističku filozofiju

Na mrežnim stranicama Filozofsko fakulteta piše da predaje Socijalnu filozofiju, Suvremenu filozofsku terminologiju, Filozofiju roda i Marx i marksističke filozofije, a sad postaje voditeljica novoosnovanog kontroverznog studija.

Na stranicam se također navodi područje interesa koje je razvila za socijalnu i političku filozofiju s naglaskom na marksizam, suvremenu filozofiju, filozofiju roda te feminističku i luksemburgijansku kritiku političke ekonomije.

Nakon što je vijest o novom studiju odjeknula u hrvatskoj javnosti, Peternel je izrazio svoje nezadovoljstvo na Facebooku. "Godinama nam tumače da smo ludi, da smo teoretičari zavjere, da rodna ideologija ne postoji i da je to plod naše mašte. Sada pak žele studirati nešto što ne postoji", zaključio je.

direktno.hr