Zadnji komentari

Jel izdala me vjera, crkva il' moj brat Hrvat?

Pin It

Započet ću sad sa stihom i nastavit riječ u prozi , a ti Bože sam odluči ostavi nas il` pomozi.

Tko tu kome nešto brani, Ustaše il` partizani?

Tko mi zemljom to harači ? Opančari i trubači.

Tko hrvatskom zemljom vlada, sve likovi od nerada.

Nit seljaka, nit radnika, nit vojnika  vrhovnika.

Crkva šuti, vjera jeca pod teretom proleterca 

Sa Istoka i Zapada, sa  sjevera i sa Juga  dolazi nam zemlji tuga.

Ostaje nam gledat nebo 

Navijek otud pomoć stiže, onom tko je Bogu bliže....

Pod bijelim il` crvenim grba poljem, za dom spremni mrijet,

za križ časni i  ime svoje, Hrvat gine  se za to svoje...

Crkva je zatajila desno krilo hrvatske politike, pri tome ne mislim na HDZ koji nije desno. Mislim na opcije i pojedince Pravaškog, točnije Starčevićanskog svjetonazora i promišljanja. 

Majka hrvatske Domovine katolička crkva svojim naukom i   Otac hrvatske Domovine dr. A Starčević svojim naukom u sinergiji i zajedništvu mogli bo donijeti svekoliki boljitak  

Valjalo bi neka tu pripomogne i dade svoj obol "Teta", Hrvatska Pravoslavna Crkva . 

Kad bi pri tome i ponajbolji sinovi opet skupa stali protiv crvene petokrake i neoliberalnog tzv. antifašizma u kojem se krije sve ono što jest protiv nauka i crkve i Oca Domovine zajamčen je i Božji blagoslov oduprijeti se  i pobijediti sile zla koje su se već desetljećima raskalašile i zaposjele po voljenoj mi Domovini.

I ne, nije pitanje tko će povesti i voditi, pitanje je tko je spreman više dati, više se žrtvovati, više doprinijeti  i raditi, na tomu. To će iznjedriti vodstvo i vođu kao prvog među jednakima. 

Sve što napisah opetovno je dokazano u našoj povijesti, u kolektivnom sjećanju i genima hrvatskog puka. Potonji puta to je dokazano 90-tih godina prošlog stoljeća, kad su sile zla i mraka nasrnule na Domovinu u liku vanjskog i unutrašnjeg neprijatelja. 

Vanjskog smo svojim znanjem, vjerom, zajedništvom i vojničkom vještinom porazili. No, na žalost zbog izigranog povjerenja i tzv. Pomirbe nametnute kao ideje i politike  tadašnjeg vrhovništva, a koja je djelomično imala svoju potrebu, svrhu i korisnost onomad, da bi nam kasnije došla glave u svakom drugom smislu. Pa čak i samom tom vodstvu i njezinu vrhovniku u liku prvog Hrvatskog Predsjednika dr. Tuđmana kroz detuđmanizaciju kako njega tako i svega hrvatskog  iz tog vremena. 

A to učiniše bas ti kojima unatoč svim zlima koje su nanijeli narodu i  državi Hrvatskoj  bijaše pružena ruka pomirenja kroz koju su čekavši svoj trenutak započeli, točnije nastavili sa antihrvatskim djelovanjem kroz sve pore i institucije u kojima su bili i ostali, promijenivši na trenutak kapute, zastave  boje i izričaj, dočim svjetonazor, mišljenja i djelovanja nisu.  

Izmakavši kazni za nedjela razmili su se po polittčkim opcijama i vlasti kao rak i iznutra raskidaju, žderu i isisavaju samu bit i opstojnost Hrvatske države i naroda.  Vrijeme je tomu stati na kraj, a to se može samo onako kako napisah u početnom mojemu pisanju svima Vama Hrvatice i Hrvati  koji dijelite moje promišljanje.

Neka nam je svima  

U Mislima Domovina, U Srcu Odanost , Desnici Snaga

Nema nas puno Hrvata  koji dijelimo ovakovo promišljanje, ali Bog nas okupi uvijek taman toliko koliko treba. Okupio je on Hrvate kad god je Vjera, Crkva, Država i narod napadani od zala od stoljeća sedmog do današnjih dana, Okupi on sve one koje su mu vjerni  jer Z na D a zlu S meta....

Povijest opet pokazuje kako hrvate mogli podčiniti, podjarmiti, okupirati samo i isključivo hrvati i to podjelama. Kad je Borna po prvi puta ujedinio Hrvate nastala je Hrvatska. Kad je kroz povijest to netko učinio bilo je Hrvatske. Dočim dijeleći nas na  stotine načina, po kraju iz kojega smo rodom, po vjeri, po navijačkim bojama, po strani u ratovima, po politikama i strankama, oni koji ponajmanje žele Hrvatsku, već samo rabe i zlorabe , iskorištavaju što im ona može dati, kao njihovim mentorima tako dijeleći nas profitiraju.

Pod bijelim il` crvenim grba poljem, 

za dom spremni boriti se i umrijeti 

za križ časni i  ime svoje, 

Hrvat gine  se za to dvoje...

U ime

Hrvatskog Vojničkog Reda 

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček e.m

    emeritus miles