Zadnji komentari

Biden opet dokazao da mu je vrijeme za mirovinu: Nepovezano brbljao i poručio da mora u krevet

Pin It

Američki predsjednik Joe Biden još je jednom dokazao da su njegova dob i zdravstveno stanje nespojivi s funkcijom koju obnaša tim više što Biden želi i drugi mandat. Biden se pri kraju konferencije za medije u Vijetnamu pogubio nakon čega je njegovo osoblje prekinulo konferenciju za medije.

Bidena je očito iscrpio summit G20 u Indiji da je tijekom posjeta Vijetnamu nakon tog summita rekao da je umoran i da mora uz krevet. Bidenova tiskovna konferencija u Hanoju u nedjelju trebala je biti završni čin njegova putovanja, ali se pretvorila u niz gafova. Biden je djelovao umorno i zbunjeno dok je odgovarao na pitanja novinara, često se vrteći i zbijajući loše šale. U jednom trenutku rekao je da ide spavati nakon pressice koja je trajala 26 minuta.

”Razgovarali smo o stabilnosti, o Trećem svijetu, oprostite, Južna hemisfera ima pristup promjenama…”, nepovezano je govorio Biden na konferenciji za medije. Njegovo ‘izlaganje’ prekinula je njegova glasnogovornica.

On je pak nastavio nešto govoriti, a sa zvučnika je krenula dopirati jazz glazba

Kako je melodija postajala sve glasnija, Biden je naposljetku sklonio svoj fascikl i izašao s pozornice, nestajući iza zastora.

Biden je u ponedjeljak rekao da će SAD vojno odgovoriti ako Kina napadne Tajvan, što je u suprotnosti s dugogodišnjom američkom politikom “strateške dvosmislenosti” koja izbjegava zauzimanje jasnog stava o tom pitanju.

narod.hr