Zadnji komentari

Kolindiranje

Pin It

I Kolinda pokazala srednji prst Škori i Raspudiću: "Prošlo je vrijeme kad  je žena sjedila u ćošku" - Novi list

Mediji su puni komentara o izjavi i pričama bivše predsjednice Hrvatske, kako su Rusija i Putin spriječili njen drugi izbor za predsjednicu države i tako Milanoviću osigurali pobjedu na predsjedničkim izborima. Kaj god! Dovoljno je bilo pratiti njezinu predsjedničku kampanju. Nizala je gaf za gafom. Ne znaš što je bilo gore izjave ili ponašanje.

Čovjek se naprosto srami što je takva osoba bila na čelu države u kojoj  boravi i živi.

Ne moraš biti Einstein da bi shvatio zašto to gospođa Grabar Kitarović radi. Naime, Putin je  omražen diljem svijeta zbog njegove agresije na Ukrajinu. S Putinom nitko pošten ne želi imati nikakva posla. Od Putina se odmiču i ograđuju slobodoumni i demokratski nastrojeni ljudi. Putin je osoba u čijoj milosti ne želiš biti i čija naklonost bi ti bila teret. Kasno se toga sjetila svjetska sponzoruša i posvoduša. Svi se još uvijek sjećaju njenog druženja s Putinom na Mundijalu u Moskvi, kao i u Sočiju. Sva se naprosto rastapala od sreće, radosti i uzbuđenja u Putinovoj prisutnosti. Naravno bi o je tu i Macron, s kojim se grlila i ljubila u oduševljenju zbog nezaslužene pobjede francuske reprezentacije. Onaj pobjednički pehar dodijeljen Farncuskoj sav je zaslinila ljubeći ga.  Neprimjereno i krajnje sramotno. Da ne govorim o posjetu svlačionici nakon utakmicu. Grljenje i ljubljenje nogometaša bilo je u najmanju ruku degutantno. Dečkima je bilo neugodno. Kolindi nije. Ona tu riječ ne poznaje.

Nije joj bilo niti neugodno juriti za Trumpom na onom jednom sumitu, kad je u crvenoj haljini plijenila poglede. Cilj je bio postignut. Kad je ulovila trumpa stala je pred njega. Blejala je u njega kao tele u šarena vrata. Sramota nad sramotama. Cijeli svijet je to gledao. Što misliti o takvoj osobi ?

Što misliti o osobi koja je napustila radno mjesto u veleposlanstvu, bez ičijeg dopuštenja i otišla u NATO, gdje je bila pomoćnica pomoćnika. Što misliti o osobi koja se slikavalapo Afganistanu u maskirnoj uniformi i pri tom zavlačila u šatore, kako bi isprobala njihovu funkcionalnost.

Što misliti o osobi koja je u relativno mladim danima bila članica trilaterale, podružnice nekakve masonske lože ?

Tko ju je tamo doveo i zašto?

Tko ju je doveo na čelo Hrvatske i zašto? To možda i nije nepoznanica. Nešto je o tome pisano po medijima. Spominjao se gospodin Zdravko Mamić koji ju je određenim ljudima predložio za predsjednicu države. Financirao je njenu kampanju i mjesečno joj isplaćivao razliku o plaće koliku je imala u NATO-u. 

Bila je to velika ljubav zamotana domoljubljem. Proslava Kolindina rođendana u Mamićevim dvorima, uz tamburaše i trubače bio je događaj za  pamćenje.

Kako bilo da bilo Kolinda se odrekla Mamića od kad je emigrirao u BiH. Baš ga briga za to. Ima on mladu partnericu s kojom uživa u dijelu Jadrana po kojem može ploviti u svojoj skupocjenoj jahti.

Za ne zaboraviti je Kolindino izmještanje Ureda predsjednika  po svim županijama i sav cirkus koji je tada  nastajao i odvijao se, od podizanja zastave, sviranja himne, primanja uzvanika i predstavnika lokalnih vlasti, do ića i pića i opijanja.

Opijanja i raznih nebuloza je bilo u predsjedničkoj kampanji kad je obećavano svašta, posebice plaća od 8.000 eura, radeći od kuće.  Ona je navodno već imala neke dogovore u vezi toga.

Svašta smo se mi nagledali i naslušali u njeno mandatu na Pantovčaku. Svašta su se nagledali i naslušali svjetski moćnici diljem Planeta. Gdje god je bila ostavila je trag. Ponašala se neprimjereno, ponekad besprizorno.

Njezino reportersko javljanje ispred Bijele kuće je poseban kuriozitet. Išla je navodno U Ameriku da bi se sastala s važnim ljudima koji će joj pomoći uspostaviti suradnju s novom administracijom. Kaj god! Išla je u šoping. Kad je ulovljena onda je glumila sastanke s “važnim” osobama američkog političkog života.

I tako i u tome prolazilo je vrijeme. Nizale se godine. Uzalud linija manekenke, moderna  obleka  i šminka, gospođa je ušla u ozbiljne godine.

Malo tko je se sjeti i za nju pita. U Kataru je bila strastvena navijačica Vatrenih, ali nije bilo “orgijanja” po svlačionicama, niti slavlja s Argentincima.

Gospođa malo po malo pada u zaborav. Olimpijski odbor ju očito ne zadovoljava. Njene aspiracije su puno veće. Želi biti u vrhu svjetskih zbivanja. Želi biti na čelu neke svjetske organizacije. San bosonoge djevojčice, s Grobnika, koja je okolo trčkarala s janjadi  nema granica.

Snovi su ipak jedno, a stvarnost je drugo. To što gospođa Grabar Kitarović danas priča o Rusiji i Putinu, ne može se  nigdje provjeriti. 

LNG terminal na Krku je za sve kriv. Putin joj to nije mogao oprostiti. Kaj god! Zna se da s Rusijom imamo višegodišnji permanentni dogovor o uvozu plina. To nema veze sa spomenutim terminalom. Malo je gospođa pomiješala lončiće i kontradiktorna je u svom objašnjenju.

Tko god joj je savjetovao da plasira ovu priču o ruskom miješanju u naše predsjednike izbore, nije ju dobro savjetovao. Mislim, da je to produkt njezinog  “genijalnog” uma ili pak manijakalnog straha od starosti i zaborava.

O da! Skoro sam zaboravila KGK postala je potpredsjednica neke zdravstvene organizacije ili asocijacije za cijepljenje (?) . Je li to volonterski posao ili se plaća? Kako bilo da bilo to ne može zadovoljiti beskonačne  međunarodne apetite i sanjane želje.

Žao mije svakoga tko se precjenjuje i nema realnu sliku o sebi. Nekima od tih i takvih potrebna je stručna psihološka pomoć, možda čak i psihijatrijska.

Ankica Benček