Zadnji komentari

Most zagovara vojsku na granici: 'Što na ovo kažu migrantoljupci iz Možemo i mlitavci iz HDZ-a?'

Pin It

Vojsku na granice! Dosta je politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije! Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu 'migrantoljupci' iz Možemo i mlitavci iz HDZ-a na daljinski iz Bruxellesa? Vrijeme je za politiku koja beskompromisno štiti sigurnost građana!

Most je reagirao na prijavu specijalaca koji dežuraju na granici s BiH na području Karlovačke županije, u kojoj kažu da je skupina migranata pucala na njih.

Karlovačka policija u četvrtak je izvijestila da su policajci koji su grupu migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku svjedočili pucnjevima na graničnom području s teritorija BiH, a pritom nitko od policajaca nije ozlijeđen.

U priopćenju navode da su u srijedu oko 15.40 policajci koji rade na zaštiti granice i suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Koranski Lug kod Rakovice čuli nekoliko pucnjeva s teritorija BiH, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na hrvatski teritorij.

Komentar ministra Božinovića

Slučaj je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. "Pretpostavljam da ste pročitali priopćenje policije. Točno je da su policijski službenici koji rade na zaštiti hrvatske granice jučer čuli pucnjeve koji su došli iz smjera BiH. U ovom trenutku se provodi kriminalističko istraživanje jesu li bili ugroženi. Nitko nije ozlijeđen", rekao je ministar. 

Dodao je kako je pojačan pritisak na hrvatske granice od strane ilegalnih migranata. 

Priljev migranata na Hrvatsku veći je za 160 posto: 'Svi pratimo što se događa u Europi'

"Zbog toga je hrvatska policija aktivna i cijelo ovo vrijeme možemo reći od velike migrantske krize 2015./2016. nije prošao dan kada hrvatska policija nije bila aktivna na zaštiti teritorija RH. U ovom trenutku se radi na povezivanju s odvraćanjem skupine više od 30 migranata koji su jučer spriječeni na ulasku u teritorij Hrvatske. Primjećujemo nezadovoljstvo s bh. granice u migrantskoj populaciji. Mi ćemo raditi na rasvjetljavanju ovoga, nije pronađen materijalni trag", rekao je Božinović. 

Most: Vojsku na granice

Na istu situaciju reagirali su iz stranke Most zahtijevajući vojsku na granice. 

"Vojsku na granice! Dosta je politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije! Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu 'migrantoljupci' iz Možemo i mlitavci iz HDZ-a na daljinski iz Bruxellesa? Vrijeme je za politiku koja beskompromisno štiti sigurnost građana!", ističu u Mostu.

direktno.hr