Zadnji komentari

Jedini postojeći revizionizam dolazi od ljudi poput Goldsteina i njemu sličnih lažljivaca

Pin It

Uistinu, jesu li „predavanje“ direktora Centra Simona Wiesenthalla Efraima Zuroffa na banjolučkoj akademiji znanosti i umjetnosti, te neke nove-stare izjave „povjesničara“ Ive Goldsteina – puka slučajnost ili su to napadi na pismo visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta

pod naslovom „Nad cijelim hrvatskim narodom tri desetljeća traje konstantan medijski linč od tzv. međunarodne zajednice“ u kojem visoki predstavnik za BiH piše da je nad hrvatskim narodom u BiH izvršen dvostruki genocid, da se i dalje vrši – iseljavanjem Hrvata iz BiH, te da se BiH dariva Turskoj i Srbiji. Uz naglasak na medijski linč protiv Hrvata, te medijsku cenzuru, opet na štetu Hrvata. Po formuli „slučaj Vitez-Ahmići“ gdje je stradanje osmero hrvatske djece od muslimanske granate u Vitezu pod strogom cenzurom, a Ahmići – medijski i politički – eksponirani „do plafona“. Očito, to se pismo visokog predstavnika za BiH nekima ne sviđa. Ne sviđa im se istina. Koja govori da se nad Hrvatima u BiH, istovremeno vrši dvostruki genocid, i srpski i turski. Pa to brane napadom na NDH i Stepinca. Koristeći formulu „slučaj Vitez-Ahmići“ (Bleiburg-Jasenovac).

Dok „pravednik“ u genocidnoj RS govori da Stepinac ne zaslužuje biti proglašen svecem, „povjesničar“ Ivo Goldstein, između ostalog, govori o „Povijesnom revizionizmu i neoustaškoj Hrvatskoj od 1989. do 2023.!“ S obzirom na to da se već 30 godina u svojim tekstovima bavi temama revizionizma revizionista i kulture sjećanja, Goldstein kaže kako je bilo vrijeme da se sve to objedini u jednu hrpu. Međutim imao je dilema oko toga kako pristupiti pisanju. „Jedno od pitanja je bilo treba li se uistinu baviti glupostima koje izađu u javni prostor i nakon stotinu ponavljanja postanu istina. I sad ja to moram objašnjavati da je to neprihvatljivo, glupo itd.“ Smatra kako nakon tri desetljeća revizionizma u Hrvatskoj nema povoljnog rezultata za neku liberalno demokratsku antifašističku opciju.

„Revizioniste od historičara dijeli pitanje, vrlo jednostavno, a to je: Tko je u Drugom svjetskom ratu bio na pravoj strani? Jedina strana koja je bila na pravoj strani su bili partizani“. „Europski parlament je donio nekoliko rezolucija u kojima se ne kaže izričito izjednačavanje totalitarizama. Ali to manipulatori vrlo lako transformiraju u slogan da su svi totalitarizmi isti“, mlati Ivo Drobilica.

I tko tu manipulira s rezolucijama VE-a koje osuđuju sve totalitarizme? Očito, kandidat za akademsku titulu, ne shvaća kako je on glavni manipulator, kao branitelj jednog totalitarizma. Kada kaže: „Nakon tri desetljeća revizionizma“. A što je bilo prije „tri desetljeća revizionizma“, gospodine Goldsteinu? Totalitarizam i likvidacija „revizionista“! Zar Bruno Bušić nije bio „revizionist“, gospodine Goldsteine? Upravo tu treba tražiti manipulatore i transformatore pojmovima i rezolucijama VE-a koje osuđuju sve totalirizme. Sad, kada se može drukčije govoriti o Bleiburgu i o Jasenovcu, od zadanog tumačenja, bez straha da ćeš završiti u zatvoru ili biti ubijen, imamo transformaciju iz totalitarizma u revizionizam!

Još gluplje, opskurnije, perverzije i monstruoznije: „Jedina strana koja je u Drugom svjetskom ratu bila na pravoj strani su partizani“ – Ratko Mladić i Veselin Šljivančanin! I kako reagirati na ovo? Nego provokacijama. Kao što se, nabrojivši sve srpske kolektivne grozote nad Hrvatima, od masovnog srpskog silovanja Hrvatica do masovnih grobnica pitam: Kako se čovjek Srbinom može zvati? Pa kad „Bošnjaci“ na sudu koriste slike ubijene hrvatske djece koju su ubili oni – muslimani i kad prijetnjom i ucjenom terorizma postižu svoj cilj na sudu, pitam: Kako se čovjek „Bošnjakom“ može zvati?

Sad slijedi provokacija Ivi Goldsteinu i Efraimu Zuroffu… Ivu Goldsteina pitam: Što je bio Bruno Bušić? Je li i Bruno Bušić bio revizionist? I jesu li Ratko Mladić i Veselin Šljivančanin bili na pravoj strani?

I još jedno pitanje za obojicu, Zuroffa i Goldsteina: Koristite li vi gospodo formulu „slučaj Vitez-Ahmići“ (cenzura i linč) za Jasenovac i Bleiburg? Ako ne, to lako možete dokazati. Možete osuditi muslimanske zločine nad Hrvatima u BiH, i od muslimana iz Saudijske Arabije.

Hrvatica iz Bihaća na Udbini

Nakon svega, što drugo reći, nego parafrazirati Dinka Šakića: Znamo mi Hrvati da moramo nestati, tu ispred, (U Jasenovcu), naći ćete kosti mojih vojnika“. Bio sam 9. rujna na Udbini. Vidim jednu staricu koja jedva hoda. Pitam je odakle. Ona veli da je iz Bihaća. Što me jako pogodi. Pogledam niz Krbavsko polje, pa pogled vratim na crkvu. I kažem da nam, samo ta crkva ostaje kao svjedok istine i patnje. Dok „pravednici“ orgijaju i slave sa krvnicima i mučiteljima Hrvata.

Iz ovog priloženog i poznatog s obzirom na stanje u BiH, te odnosa Efraima Zuroffa prema tom stanju, možemo reći da, i Efraim Zuroff podržava darivanje BiH Srbiji i Turskoj. Tako Efraim Zuroff „vraća dug“ muslimanima zbog negiranja srpskog genocida u Srebrenici, na štetu Hrvata. I padne mi na pamet naslov za jednu knjigu… MISA NA UDBINI I PREDAVANJE EFRAIMA ZUROFFA U BANJOJ LUCI!

Jure Vukić, Tribanj/hrvatski-fokus.hr