Zadnji komentari

Odlukom da je Trump, koji vodi u anketama, ‘precijenio’ vrijednost svojih nekretnina, demokratski sudac mogao bi utjecati na kampanju

Pin It

Trump indictment: What it means for his 2024 campaign - Vox

Sudac u New Yorku procijenio je da je bivši američki predsjednik i mogući republikanski predsjednički kandidat Donald Trump godinama manipulirao i preuveličavao vrijednost svoga poslovnog carstva i time počinio prijevaru.

Trump vodi u anketama ispred Joea Bidena u izgedima za pobjedu na predsjedničkim izborima, a obitelj Trump već je ranije tvrdila da su sudac Engoron i državna odvjetnica James pristrani. Oboje su članovi Demokratske stranke, a James je LGBT aktivistica.

Donald Trump, njegovi sinovi i suradnici godinama su u poslovnim izvješćima sustavno precijenjivali vrijednost Trumpovih poduzeća kako bi se domogli povoljnih kredita, navodi se u preliminarnoj odluci suca Arthura Engorona.

Primjer stana u New Yorku i posjeda na Floridi

Kao primjer spominje se da je Trump tvrdio da njegov stan u Trump Toweru ima površinu od 2.800 četvornih metara, iako je velik samo 1.000 četvornih metara. Vrijednost imanja na Floridi navodno je uveličao čak za 2.300 posto.

Sudac je naredio oduzimanje poslovne dozvole bivšem predsjedniku i njegovim sinovima.

“Danas sam potpuno izgubio povjerenje u newyorški pravni sustav. Još nikad nisam vidio toliku mržnju sudca prema jednoj osobi, u akciji s glavnom državnom odvjetnicom, u cilju uništenja života, poduzeća i zasluga jednog čovjeka”, napisao je na Twitteru Trumpov sin Eric.

“Progon obitelji se nastavlja”

“Vodili smo izvanrednu tvrtku, nismo nikad propustili otplatiti kredit, bankama smo donijeli tisuće milijuna dolara i razvili neke od najpoznatijih nekretnina na svijetu, ali progon obitelji se nastavlja”, dodao je Eric Trump.

U ponedjeljak počinje proces što ga je pokrenula newyorška državna odvjetnica Letitia James. Ona traži da Trump plati 250 milijuna dolara odštete i da mu se zabrani poslovanje u New Yorku. Konačna presuda očekuje se u prosincu.

James se pohvalila na Twitteru da je sudac odlučio u njezinu korist, ustvrdivši da je time utvrđeno da je Trump desetljećima varao.

narod.hr