Zadnji komentari

Musk: Je li njemačka javnost svjesna ovoga?

Pin It

Elon Musk announces termination of 'Election Integrity Team,' but X CEO  claims otherwise | Fox Business

Elon Musk u subotu je kritizirao potporu Berlina nevladinim organizacijama koje spašavaju migrante u Sredozemlju nakon što je u petak na društvenim medijima objavio da se zalaže za izbornu pobjedu krajnje desno orijentirane njemačke stranke AfD

“Je li njemačka javnost svjesna ovoga?”, napisao je u petak američki milijarder na svojoj društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, objavivši post u kojemu osuđuje činjenicu da nevladine udruge, što ih podupire Berlin spašavaju migrante na ruti preko Sredozemlja Na kraju objave je napisao: “Nadajmo se da će AfD pobijediti na izborima”. Regionalni izbori u njemačkim saveznim državama Bavarskoj i Hesseu trebali bi se održati 8. listopada.

“Da, to je ono što mi zovemo spašavanje života”, odgovorilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova poduzetniku na X-u (bivši Twitter). Musk je na to u subotu ponovno izrazio sumnju da njemačka vlada u tome ima potporu javnosti.

“Dakle, vi ste zapravo ponosni na to. Zanimljivo. Iskreno, sumnjam da to podupire i većina njemačke javnosti. A jeste li proveli anketu? Bez sumnje se kršenjem talijanskog suvereniteta smatra to što Njemačka transportira velik broj ilegalnih imigranata preko talijanskog teritorija. To zvuči kao invazija…. Ilegalna imigracija mora prestati, no ja sam u potpunosti sklon znatnom proširenju i pojednostavljenju legalnih imigracija”, napisao je Musk na X-u.

Šefica talijanske vlade Giorgia Meloni u petak je upozorila da njezina zemlja ne želi više primati migrante koje spašavaju strane nevladine organizacije. Rim zamjera Berlinu što financira nekoliko nevladinih organizacija za spašavanje na Mediteranu, a neke od njih registrirane su u Njemačkoj.

Meloni, članica ultradesničarske stranke Braća Italije, u pismu njemačkom kancelaru Olafu Scholzu napisala je da je ostala zaprepaštena kad je čula da njemačka vlada želi financijski podržati nevladine organizacije angažirane na prihvatu ilegalnih migranata na talijanskom teritoriju i spašavanju u Sredozemnom moru.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock u četvrtak je stala u obranu nevladinih organizacija koje priskaču u pomoć migrantima koji pokušavaju ući u Europu preko Italije.

“Spašavanje ljudi od utapanja u moru zakonska je i europska obveza”, napisala je Baerbock. Prihvat izbjeglica ponovno je u središtu rasprava u Njemačkoj, s obzirom na snažnu potporu koju u zemlji ima AfD.

Početkom rujna Elon Musk zaprijetio je tužbom Antidifamacijskoj ligi (ADL) koju optužuje za klevetu njegove društvene mreže. ADL je međunarodna nevladina organizacija koja se bori protiv antisemitizma i rasizma, brani demokratske ideale i štiti građanska prava. Sjedište joj je u Sjedinjenim Državama.

kamenjar.com