Zadnji komentari

Američki kongresnik Lamborn optužio Plenkovića za korupciju, pogodovanje Rusiji i sprječavanje američkoga ulaganja u Hrvatsku

Pin It

U svomu pismu otvoreno je napao Andreja Plenkovića za korupciju, pogodovanje Rusiji i sprječavanje američkoga ulaganja u Hrvatsku. Posebno je važno istaknuti ono što je Lamborn spočitnuo Plenkoviću o njegovim vezama s Rusijom: “Gospodarske veze Hrvatske s Rusijom dobro su poznate. 

Jeste li primijetili kako već godinama naše vrlo pravosuđe odredi sudske rasprave i kao svjedoke pozovu naše najbolje nogometaše koji su igrali u Dinamu i u protekla dva desetljeća surađivali sa Zdravkom Mamićem. Upravo uoči najvažnijih nogometnih turnira i utakmica. Nemojte misliti da su to sami suci iz Rijeke ili Osijeka organizirali. Nisu. Imaju oni pametnijega posla, od čardi do fiš paprikaša. To njima odrade vladajući, posilni tijekom izdajničke vladavine Andreja Plenkovića. A sama ta svjedočenja medijski su popraćena sa svrhom omalovažavanja njihova nogometnoga uspjeha, prije svega u hrvatskoj nogometnoj vrsti, koja je od 1998. među tri najbolje reprezentacije na svijetu. Možeš ti biti najbolji na svijetu, ali uvijek će se naći neki izdajnički sudac koji ne zna igra li se nogomet reketom ili palicom, koji će te osuditi prema matrici koju dobije prije ročišta. Posljednja tri desetljeća upoznat sam s tom „matricom“ i načinom kako se urušava hrvatska državna suverenost i kako se progone najbolji športaši, prije svega nogometaši. Primjerice, iako je Luka Modrić planetarno poznat, iako je bio proglašen najboljim nogometašem na Svijetu, njega svakodnevno u protuhrvatskim medijima ponižavaju i vrijeđaju do te mjere da mu otvoreno prijete smrću. Ali za razliku od njih Luka Modrić je čvrsta karaktera, čvrst poput Velebita ispod kojega je odrastao i ne da im se. Svi oni za njega su patuljci, a on je prema njima – gorostas! Na žalost, ima i onih uspješnih športaša koji su podlegli tim nemilosrdnim i ustrajnim pritiscima. Srećom, oni su u manjini.

I ovih dana bila je jedna od brojnih skupština NK Dinama. Kao i prije, i na ovoj nije se ništa riješilo. Sve je ostavljeno za kasnije. Sâm rezultat i zaključke na skupštini tumači svatko kako misli da mu odgovara, ali je činjenica da je 86-godišnji Mirko Barišić i ovaj puta pobijedio.  Održati nekoliko skupština kluba kojega nitko ne voli od onih koji odlučuju i na njima ništa konkretno ne usvojiti umijeće je za koje Barišiću treba čestitati. Čovjek nema kvorum da bi sazvao skupštinu kluba i on ju održi. Kasnije sve to nejasno pokuša objasniti i nakon toga nastupi različito objašnjavanje onoga što nije doneseno na skupštini.

Činjenica je da otkad je otjeran iz Hrvatske Zdravko Mamić da Dinamo propada na svim poljima. Prvenstva se sve teže osvajaju i sve je manje igrača iz vlastitoga pogona. Na njegovo mjesto instaliran je krajnje nesposobni Darijo Šimić koji je “uspio” ispod cijene prodati glavne zvijezde Dominika Livakovića, Luku Ivanušeca i Josipa Šutala, a kupiti zamjene za njih. I kada se napokon shvatilo da je u pitanju opstanak kluba od kojega svi dobro žive nazvali su u Međugorje i tata Mamić sve je sredio za jedan dan. Doveo trenera i kupio igrače s kojima taj novi trener može obraniti naslov. I sada treba ići dalje, a ne zna se kako. Niti ja ne znam kako će se ova sapunica završiti. Treba preživjeti vrijeme Plenkovićeve vladavine koja će se kad-tad morati završiti. A nakon toga moći će se tata Mamić vratiti i za nekoliko dana stvari posložiti. Od toga će na dobitku biti i Dinamo i hrvatska reprezentacija i svi oni koji dobro žele hrvatskomu športu općenito.

Nalaz financijske vještakinje potvrđuje ono što smo otprije znali

A kako se medijski manipulira u cilju rušenja hrvatske državnosti vidi se i na primjeru napisa u protuhrvatskom Indexu (https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/vjestakinja-na-sudjenju-mamicu-dinamo-je-i-prije-njega-imao-350-milijuna-kuna-duga/2496410.aspx). U naslovu i podnaslovu članka piše »Vještakinja na suđenju Mamiću: Dinamo je i prije njega imao 350 milijuna kuna duga«, dok u članku piše: »Vještakinja je navela kako je Dinamo u svibnju 2002. imao gotovo 354 milijuna kuna dugova«. Dakle, Dinamo je prije dolaska Mamića imao dug od 354 milijuna kuna, a Index u naslovu članka to smanji za četiri milijuna kuna kao da se radi o lipama. Tvrdim kako to nije slučajno. To je način kako se laže i uništava sve što u Hrvatskoj vrijedi. A sâm nalaz financijske vještakinje Ksenije Špoljarić samo potvrđuje ono što smo otprije znali da je Mamić po dolasku u Dinamo uložio svoj novac u Dinamo, postavio ga na noge, vratio dug i Dinamo doveo u europske visine. Sva ostala priča da je maznuo, pokrao, prevario, iznudio milijune kuna ili eura nakon ovoga je nevažno. Svojim dolaskom u Dinamo Mamić je dokazao da zna i umije i da mu u menadžerskom poslu u Hrvatskoj nije ravan. I zato su mu mnogi, prije svega nesposobni, zavidni.

Teške optužbe protiv Plenkovića

Američki republikanski kongresnik Doug Lamborn, rođen u Kansasu 1954., u Kongresu je od 2007. i uzastopno predstavlja peti kongresni okrug savezne države Kolorado. Ujedno predsjednik je Pododbora za strateške snage i viši član Odbora za oružane snage Zastupničkog doma. U svomu pismu otvoreno je napao Andreja Plenkovića za korupciju, pogodovanje Rusiji i sprječavanje američkoga ulaganja u Hrvatsku. Posebno je važno istaknuti ono što je Lamborn spočitnuo Plenkoviću o njegovim vezama s Rusijom: “Gospodarske veze Hrvatske s Rusijom dobro su poznate. Hrvatska kompanija s najvećim prihodima, Fortenova, u djelomičnom je vlasništvu Sberbanka kojim upravlja Kremlj, a koji drži udio od 42,5 %. VTB banka, koja je u ruskom vlasništvu, također drži udio od 7,5 % u Fortenovi što je važno da SAD ne dozvoljava istočnoeuropskim članicama NATO-a da nastave dočekivati zloćudni utjecaj protivničkih nacija koje prijete našoj kolektivnoj nacionalnoj sigurnosti”. Plenković šuti što je više od odgovora.

Radin protiv Zakona o hrvatskom jeziku

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika žestoko je napao Plenkovićeva koalicijskoga partnera talijanskoga etnobiznismena Furija Radina zato što je izjavio da se protivi Zakonu o hrvatskom jeziku. Čelnik Društva Boris Domagoj Biletić optužio je Radina da “fino živi od novca sviju nas poreznih obveznika” te kako je “profesionalni koalicijski partner svima i svakome”. Drugi Milorad Pupovac.

Nekad su cjepiva imala doživotan učinak…

Prije gotovo šest i pol godina Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) imao je akciju “Ususret tjednu cijepljenja 24. – 30. travnja 2017. godine” i tom prilikom njihova Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti postavila je pitanje: “Koliko dugo traje zaštita od svake pojedine bolesti protiv koje se djeca cijepe?” i u nastavku je to precizirano odgovoreno:

»Za većinu je cjepiva utvrđeno trajanje zaštite od bolesti.

Tako praćenje dugotrajnosti zaštite nakon dvije doze cjepiva protiv ospica i rubele (valjda rubeole, o.a.) pokazuje da ona traje onoliko dugo koliko je cjepivo u upotrebi i smatra se da će vrijeme pokazati da je doživotna.

Zaštita od zaušnjaka traje različito dugo i smatra se da desetak godina nakon cijepljenja počinje postupno slabiti.

Zaštita nakon kompletnog primarnog cijepljenja protiv tetanusa i prvog docjepljivanja (hrv. drugo cijepljenje) traje 5-10 godina, a nakon dodatnih docjepljivanja (hrv. cijepljenja) se smatra da traje oko 20 godina.

Slično je i sa cijepljenjem protiv difterije.

Zašita od hripavca počinje slabiti 5-7 godina nakon cijepljenja pa odrasle osobe praktički nemaju zaštitu stečenu cijepljenjem u djetinjstvu. Međutim, hripavac u odraslih nije tako teška bolest kao u male djece, kod koje hripavac može biti smrtonosan.

Prema postojećim podacima, smatra se da je zaštita od hepatitisa B nakon provedenog kompletnog cijepljenja (tri doze) (hrv. tri cjepiva) doživotna.

Zaštita od dječje paralize nakon kompletnog cijepljenja i docjepljivanja (hrv. ponovnog cijepljenja) smatra se doživotnom.

Dužina trajanja zaštite protiv invazivne bolesti izazvane Haemophilusom influenzae tipa b (Hib) nakon cijepljenja nije poznata, ali se zna da štiti djecu u dobi kada je invazivna Hib bolest najčešća (prvih nekoliko godina života, slično kao i hripavac).

Isto vrijedi i za zaštitu od pneumokokne bolesti nakon cijepljenja konjugiranim cjepivom.

Smatra se da zaštita od meningitisa i drugih teških oblika tuberkuloze koji su posljedica širenja uzročnika krvlju traje najmanje dvadeset godina nakon BCG cijepljenja« (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/ususret-tjednu-cijepljenja-24-30-travnja-2017-godine/5/). Iz ovog odgovora se vidi kako se lagalo tri godina kasnije, 2020., pa sve do naših dana. Naime, tada su, 2017., u HZJZ-u tvrdili da postoje cjepiva koja traju 5-7 godina, 5-10 godina, 20 godina, ali i doživotno. I sada odjednom pojave se cjepiva protiv imaginarnoga COVID-19 i cjepiva više ne vrijede i ne traju, što je znak obmane i globalizacijskoga fašizma od strane globalizacijske farmakomafije i ujedinjenih svjetskih pokvarenih političara.

Prvo su temperature porasle, a tek zatim dolazi do porasta CO2

Thomas Sowell američki je ekonomist, pisac, politički i društveni komentator poznat kao jedan od najpoznatijih afroameričkih intelektualaca desne orijentacije. Dakle, Sowell je crnac i ne zastupa lažne globalizacijske teorije o tzv. utjecaju ugljičnoga dioksida na porast temperature na planetu Zemlja. Naprotiv, on tvrdi da su temperature prvo porasle, a zatim dolazi do porasta CO2, što znači da porast CO2 uzrokuje porast temperature (https://www.quora.com/Thomas-Sowell-says-temperatures-rose-first-and-then-CO2-rose-and-therefore-you-cant-say-rising-CO2-cant-cause-rising-temperatures-Is-this-a-good-argument). Nadalje, Thomas Sovell kaže: »Intelektualci rutinski pokušavaju proizvesti potražnju za svojim uslugama na bilo koji način, uključujući alarmantna predviđanja. Često govore o temama o kojima ne znaju ništa. Npr: Noam Chomsky o temama izvan lingvistike«. O zasebnom pitanju koje se odnosi na globalno zatopljenje, Thomas Sowell ističe da nisu sve studije rađene s odgovarajućim znanstvenim integritetom i da su u ranijim studijama pokušali izvrtati zaključke kako bi odgovarale dnevnom redu istraživača, posebice kod onih koji na taj način osiguravaju više vladinih potpora za njihova istraživanja, bez obzira što su lažna. Sowell tvrdi da znanstvenici koji vjeruju u alarmantna predviđanja u vezi s globalnim zatopljenjem čine mnogo kako bi spriječili znanstvenike koji vjeruju da se čuje suprotno. Ista se stvar događa u svijetu ekonomije, gdje je nemoguće zaposliti se na određenom mjestu ako ne podržavate službeni pogled na mjesto. A i mediji su iznimno krivi za to. Na primjer, New York Times, rutinski je odbio neke od radova i stavova Miltona Friedmana neosporno najboljeg ekonomista u posljednjih 60 godina, ali, s druge strane, neki ekonomisti, poput Paula Krugmana, pišu što god žele u New York Timesu, jednostavno zato što Krugman vjeruje u manje ekonomske slobode i više kontrole vlade.

Japanci su se opametili

Japanske vlasti prestale su preporučivati cjepiva protiv COVID-19 i navode više stope zaraze među cijepljenima i poremećaje imunološkog sustava. U isto vrijeme aktualne hrvatske vlasti šute. Prave se blesave.

Povlašteni azilanti

Prema “Zakonu o povlasticama za tražitelje azila” pravo na povlastice imaju tražitelji azila. To uključuje: novčane naknade i naknade za hranu, odjeću i lijekove. Odrasli samac prima 410 eura mjesečno za “džeparac” i “nužne potrebe”. Odrasle osobe u istom kućanstvu primaju 369 eura (dnevno.hr/vijesti/bozinovic-o-migrantima-a-sto-bi-vi-vojsku-na-granice-pa-da-pucaju-stiglo-upozorenje-mi-smo-kolonija-pregazit-ce-nas-2220872). To je ponukalo Renata Baretu na facebooku da napiše: »Ukidanje socijalne pomoći migrantima je ključ zaustavljanja masovnog pohoda migranata. Isti se nikada ne će asimilirati već će kožnim metkom porobiti EU. Svi ti “nesretnici” dolaze u Europu ne raditi ništa jer niti doma ništa nisu radili, niti išta znaju raditi« (https://web.facebook.com/renato.bareta?ref=embed_comment&_rdc=1&_rdr). Ne treba ništa dodati. Renato je sve rekao.

Njemačka propada, a migranti sve više dobivaju

Povećanja naknada za muslimanske imigrante nije Plenkovićeva umotvorina. On samo slijedi svoje eurounijske gospodare. Prije svega Njemačku koju je bivša kancelarka Angela Merkel pretvorila u muslimansko-imigrantsko područje. Njemačka je povećala naknade za imigrante sa sadašnjih 502 eura na 563 eura mjesečno za odrasle samce. Za odrasle imigrante koji žive sa ženom naknade će porasti na 506 eura umjesto dosadašnjih 451 eura, što je povećanje od 12 posto i obuhvatit će preko pet milijuna ljudi. Povećat će se i naknade za migrante s djecom. Za obitelji s djecom od 15 do 18 godina, naknade po djetetu porast će s 420 na 471 euro. Za one s djecom od 7 do 14 godina predviđeno je povećanje s 348 na 390 eura, a za djecu do 6 godina s 318 na 357 eura. Posebno će od 1. siječnja 2024. porasti naknade za nezaposlene useljenike. Za sada u Njemačkoj tražitelji azila primaju novčanu pomoć od 228 eura za hranu, stanovanje, grijanje ili odjeća, plus 182 eura za dodatnu potrošnju. I sada, kada se podsjetimo na sve goru gospodarsku situaciju u zemlji Goethea, Kanta i Brahmsa, sve veći broj nezaposlenih i sve veći broj onih „pravih Nijemaca“ koji primaju socijalnu pomoć, morate se zapitati pa kuda to vodi? Jesu li i Nijemci potpuno izgubili razum i slijepo slušaju globalizacijske fašiste koji im sole pamet da zatvore atomske centrale i termoelektrane na ugljen i da za skupe eure kupuju francusku struju proizvedenu u francuskim atomskim centralama! Očito za sada jesu.

Globalistima smetaju križevi i na planinama

Hoće li se ukloniti križevi s vrhova planina, pita se Glas Koncila i dodaje: Neki tvrde da bi planinski vrhovi trebali biti „neutralan teren“! Glas Koncila je, nažalost, eutaniziran kao i cijela Hrvatska. Nitko se ne buni. Svi slijepo slušaju globalizacijske fašiste. Globalizatorima smetaju križevi, smetaju im crkve, bune se protiv zvonjenja crkvenih zvona, smetaju im križevi na lančićima, križevi u školama… Sve im smeta što je prirodno, kršćansko, hrvatsko. Ovakvo stanje traje još od rušilačke i protukršćanske Francuske revolucije od 1789. godine. Kada izračunamo koliko je od tada prošlo vremena – 236 godina – dobro da smo još i živi. Posebice su na udaru kršćani u Hrvatskoj, Poljskoj i Mađarskoj, dok su se katolici u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Portugalu, Sloveniji i Njemačkoj već odavno predali. O Englezima nemamo što ni govoriti, oni su se još za vrijeme zloglasnog kralja Henrika VIII. predali vragu i dandanas mu služe.

Dalekovidni Joseph Ratzinger

»Uskoro će se svećenička uloga svesti na socijalne radnike, a poruka vjere na političke stavove. Sve će izgledati izgubljeno, ali u pravom trenutku, upravo u najdramatičnijoj fazi krize, Crkva će se nanovo roditi. Bit će manja, siromašnija, gotovo katakombalna, ali još svetija, jer to više ne će biti Crkva vjernih Bogu i Njegovu vječnom zakonu. Ponovno rođenje Crkve bit će djelo malog ostatka, naizgled beznačajnih, ali nepokorenih, koji će proći proces pročišćenja, jer tako Bog djeluje. Malo stado će se oduprijeti zlu«, proročke su riječi o. Josepha Ratzingera, kasnijega pape Benedikta XVI. sada već 1969. godine. U međuvremenu je Ratzinger postao papa Benedikt XVI. i suočio se s onima koji su zapamtili što je on tada govorio i to mu nisu oprostili. Na razne nama ne i poznate načine otežali su mu papstvo i on je – abdicirao. Na njegovo mjesto doveli su nesposobnoga čovjeka koji u cijelosti provodi dekršćanizaciju Katoličke Crkve i sve smo bliži Ratzingerovoj „katakombalnoj Crkvi“.

Pakrački Centar za socijalni rad i seksualizacija djece

U Pakracu djeluje Centar za socijalni rad. Ima on i svoju mrežnu stranicu na kojoj u točki 17 piše i ovo: »17. Države bi trebale, osobito kroz obrazovne programe, podići razinu osviještenosti djece, kao osoba koje stvaraju i distribuiraju informacije u digitalnom okruženju, o tome kako da ostvare svoje pravo na slobodu izražavanja u digitalnom okruženju i potom poštuju prava i dostojanstvo drugih, uključujući drugu djecu. Takvi bi se programi posebice trebali baviti pitanjima kao što su sloboda izražavanja i legitimna ograničenja slobode izražavanja, npr. u svrhu poštivanja prava intelektualnog vlasništva ili kako bi se spriječilo pozivanje na mržnju i nasilje. 18. Države bi trebale inicirati i poticati pružanje raznolikog internetskog sadržaja visoke kvalitete i usluga od društvenog i kulturnog značaja djeci, u svrhu poticanja njihovoga potpunog razvoja i sudjelovanja u društvu. Navedeno treba uključivati što veću količinu sadržaja visoke kvalitete koji je posebno osmišljen za djecu, kojeg djeca mogu lako pronaći i razumjeti te koji je napisan jezikom razumljivom djeci i prilagođen njihovoj dobi i zrelosti. U ovom su kontekstu, među ostalim korisnim materijalima, posebno važne informacije o pravima djeteta, uključujući informacije o pravima djeteta u digitalnom okruženju, vijesti, informacije o zdravlju i informacije o seksualnosti. Države bi se trebale posebice potruditi da djeca mogu naći i istraživati javne medijske usluge i sadržaj visoke kvalitete koji bi im mogao koristiti«. Tako je i u svim drugim Centrima za socijalni rad samo nitko ništa ne čita. Sve nam je to dala Plenkovićeva Istanbulska konvencija kojoj je glavni cilj seksualizacija djece, a ne gospodarski razvoj, vjera u Boga i hrvatska sloga!

Premještanje proizvodnje iz Kine

Prema agencijskim vijestima europske i američke kompanije napuštaju Kinu i odlaze u Indiju, Meksiko, Vijetnam, Indoneziju, Tajland, Bangladeš i Maleziju. Premještanje proizvodnje iz Kine nije samo političke naravi, nego je razlog i povećanje plaća u Kini što smanjuje profit vlasnicima kompanija. Razlika u troškovima je značajna – prosječna mjesečna plaća radnika u Bangladešu iznosi oko 120 USD, manje od petine od 670 USD koje tvornički radnik nosi kući u južnokineskom proizvodnom središtu Guangzhou. Tajland je postao središte za proizvodnju automobila jugoistočne Azije. Kao drugo po veličini gospodarstvo jugoistočne Azije, Tajland napreduje u lancu vrijednosti u proizvodnji i proizvodno je središte za automobilske dijelove, vozila i elektroniku, a multinacionalne kompanije poput Sonyja i Sharpa tamo osnivaju trgovinu. A ni kineske tvrtke ne zaostaju previše. I kineska poduzeća premjestila su dijelove svojih lanaca opskrbe u Tajland. Sve u cilju za profitom.

Usporedba Nizozemske i Hrvatske

Hrvatska ima 3,1 milijun hektara obradive zemlje, a izvozi poljoprivrednih proizvoda za dvije milijarde eura. S druge strane, Nizozemska ima 1,5 milijuna hektara obradive zemlje i od izvoza zarađuje 75 milijardi eura! To su činjenice koje govore same sebe.

Kako su uništeni industrijski giganti

Pametni ljudi nas podsjećaju da je prije nepune 64 godine, 9. siječnja 1960., na Nilu, u Egiptu, detoniranjem deset tona dinamita, egipatski predsjednik Gamal Abdel Nasser eksplozijom označio početak radova na izgradnji Asuanske brane na Nilu. Radove su izvodili Energoprojekt Beograd, Melioracija Split, Hidrotehna Zagreb, a opremu su proizveli Rade Končar Zagreb i Litostroj Ljubljana. Danas nam Kinezi grade jedan jedini most koji trebamo izgraditi. I imamo vlast koja nas uvjerava kako smo izuzetno uspješni i napredni i kako su oni nevjerojatno zadovoljni. I još nešto, ovo je bilo samo 15 godina iza Drugoga svjetskog rata.

Alija jedno, Bakir drugo

Postoji video s predizbornoga skupa početkom 1990. godine u kojem se vidi i čuje kako Alija Izetbegović poziva „muslimane, Srbe i Hrvate“ da „zajedno čuvaju ovu našu dragu Herceg Bosnu“. Mnogi hercegbosanski muslimani i Muslimani, a kasniji tzv. Bošnjaci htjeli bi da nema toga videa. Ali, video postoji i podsjetnik je na njihovu prevrtljivost. Zato ih i zovu – suncokretima!

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr