Zadnji komentari

Poljska usvojila novi amandman kojim štiti djecu od seksualno eksplicitnog sadržaja u školama

Pin It

pola ekspedicija lisice što je to rodna ideologija svijetao Superiornost  Razmišljati

Usred turbulentnog vremena u kojem se sve više prisilno nameće rodna ideologija od strane nacionalnih i međunarodnih vođa, poljska vlada nedavno je odobrila amandman na nacionalni zakon o obrazovanju kojim se želi ograničiti seksualno eksplicitni materijal prezentiran djeci u školama.

Ograničenje radikalnog seksualnog odgoja

Amandman poznat kao “Zaštititi djecu, podržati roditelje” usvojen je 17. kolovoza i ograničava radikalni seksualni odgoj koji se podučava u poljskim školama. Omogućuje vladi da ograniči pristup nevladinih organizacija u predstavljanju eksplicitnih seksualnih lekcija maloljetnicima u obrazovnom okruženju. Osim toga, jača roditeljska prava da izraze protivljenje radikalnim materijalima kroz vijeće roditelja u školama.

Amandman je prošao s 243 glasa za i 202 protiv, a dva su se zastupnika suzdržala od glasovanja, navodi Kršćanska publikacija u Poljskoj.

Objavljeni nacrt amandmana objavio je Odbor za zakonodavnu inicijativu konzervativne i dominantne političke stranke Pravo i pravda (PiS) još u svibnju. Zakon utvrđuje zaštitu za polaznike vrtića i osnovnih škola koji mogu biti ranjivo izloženi seksualno eksplicitnom sadržaju od strane nevladinih skupina koje guraju radikalni seksualni odgoj.

2015. su pokušali uvesti seksualni odgoj

LifeSiteNews je kontaktirao dva konzervativna poljska stručnjaka za komentar, ali nije još dobio odgovor.

Poljska je vlada 2015. godine pokušala u svoje škole uvesti radikalni seksualni odgoj, no odustala je od toga nakon što su roditelji zauzeli stav protiv takve indoktrinacije svoje djece. Ovaj pokušaj uslijedio je gotovo desetljeće nakon što je naciju izazvao Europski parlament zbog uvođenja zakona osmišljenog da zabrani poučavanje o homoseksualnosti u školama.

Prisilna seksualizacija djece

Ovi napori vlade u nastojanju da se djeca zaštite od seksualno eksplicitnog sadržaja u školama dolaze upravo u vrijeme pritiska nacionalnih i međunarodnih vođa da se prihvati radikalna LGBT ideologija na svim područjima, s posenim naglaskom na obrazovne institucije. Godine 2020., usred pandemije COVID-19, Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA) izdao je smjernice kako bi osigurao da djeca koja se bore s učenjem na daljinu i dalje budu izložena radikalnom “sveobuhvatnom seksualnom obrazovanju”.

Ranije ove godine, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izazvala je bijes nakon što je javnost shvatila da njezine službene smjernice promiču podučavanje seksualnih koncepata i ideologija djeci od rođenja, uključujući “masturbaciju u ranom djetinjstvu”.

Ovo se dogodilo nedugo nakon što su se 22 zemlje iz Azije, Afrike, Bliskog istoka i istočne Europe usprotivile rezoluciji koju su izdali Bidenova administracija i Europska unija, a koja je nastojala progurati radikalni spolni odgoj djece.

Osim nacionalnih i međunarodnih čelnika koji promiču ovu agendu, istaknute organizacije protiv života pridružile su se pokretu, poput Planned Parenthood, koji je platio američkim tinejdžerima da sudjeluju u radikalnom “sex ed summer” kampu u lipnju.

narod.hr