Zadnji komentari

Milanović: Svaki novinar kojeg uhapse jer je objavio fotografiju Plenkovićeve strine, ja ću ga pomilovati

Pin It

Milanović o napadu na Izrael: Ovo je stravično, počeli su ubijati civile.  Nemam riječi, to ne gledamo ni u Ukrajini - Večernji.hr

Milanović je rekao i da će pomilovati svakoga tko bude osuđen na temelju zakona kojim bi se kriminaliziralo curenje informacija iz istraga.

"Jedva čekam taj dan", rekao je.  

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Plaškog u povodu Dana općine. Zatim je komentirao aktualna događanja.

Predsjednik Milanović komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića o Zakonu o izbornim jedinicama. Plenković kaže da Milanović nije poštovao volju zakonodavca da Zakon stupi na snagu 1. listopada, dok Milanović kaže da je imao rok od osam dana za stavljanje potpisa.

"Čekali su 10 dana dok skupe žetone i onda dolaziš k meni? To je potpuno suludo, ne znam što čovjek izvodi. I ovako kako je potpisano vrijedilo bi. Nije točno, laže", istaknuo je Milanović.

Potpisivao je, kaže, jer su njegove suradnike zvali iz Sabora, ali nikada nije potpisao ništa s točno definiranim datumom.

"Postoje rokovi u kojima svako mora odraditi svoj posao. Ti si ušao đonom u moj rok, ne može, makni se. To se zove laž, to je svjesno manipuliranje. Ova vrsta nasilja, ne. Što više pričamo o tome, ljudima je sve jasnije s kakvim varalicom imaju posla", kaže.

Sastavljanje Vlade

Što se tiče izbora i sastavljanje Vlade nakon njih, Milanović kaže kako će raditi po običaju. "Nije jasno regulirano Ustavom, ali kaže da predsjednik daje mandat onome tko uživa potporu većine zastupnika u Saboru. Na majke mi? Ne, zna se kako se to dokazuje. Potpisima. Idu li potpisi na grafološko vještačenje, to bi bilo savršeno", kaže Milanović.

'Idiotski potez Izrael'

Komentirao je i rat na Bliskom istoku. Na pitanja o situaciji u Gazi, Milanović kaže da je bombardiranje Gaze nakon Hamasovog masakra u Izraelu idiotski potez Izraela kojim je ta zemlja izgubila njegove simpatije. 

"Nema mjesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo reguliranim situacijama", kaže Milanović i dodaje kako će u svojem uredu spustiti zastave EU-a i NATO-a na niže pozicije od hrvatske zastave. "Hrvatska zastava i NATO-ova zastava nisu iste", kaže i dodaje da se u ovoj zemlji zna kako se zastavama raspolaže.

Otkrio koga će pomilovati

Milanović je rekao i da će pomilovati svakoga tko bude osuđen na temelju zakona kojim bi se kriminaliziralo curenje informacija iz istraga.

"Jedva čekam taj dan", rekao je.  

Spomenuo je i "manijakalni poriv jednog čovjeka da se nekome napije krvi" govoreći o izmjenama zakona. "Mi smo tu tajnost ukinuli 2013. i proglasili smo to nejavnim. Zašto? Zato što se nije u ne znam koliko godina pokrenuo nijedan postupak. A znate tko je najviše puštao inforacije? DORH i USKOK, a onda poslije i predstavnici obrana.

Da bismo od te travestije, farse, napravili nešto uljuđeno, to smo naprosto ukinuli. Dolazi osvetoljubivi gojenac koji želi provoditi tiraniju nad novinarima jer mu je netko objavio fotografiju žene, kaže Milanović dodajući da mjesecima iz razgovora izlaze podaci o tome "kakvom strankom i Vladom on upravlja". 

Milanović o napadu Hamasa na Izrael: 'Mogu ponoviti ono što sam rekao iranskom predsjedniku...'

"Vidimo kakvi sve razgovori, kakvi kontakti se ostvaruju. Vjerojatno većina nije kazneno djelo, ali ukazuju što DORH radi, a što ne radi. Da nismo to pročitali ne bismo znali kakve silnice vladaju u tom svijetu i postavili si pitanje zašto DORH nije ispitao Miševića ili Horvata ili… Njih je trebalo ispitati, a DOHR to nije napravio.

Konačno vidim smisao u institutu pomilovanja. Svaki novinar kojeg uhapse jer je objavio fotografiju Plenkovićeve strine, ja ću ga pomilovati", izjavio je Milanović. 

direktno.hr