Zadnji komentari

Biden stigao u Izrael i podupro izraelsku verziju tragedije u bolnici u Gazi

Pin It

Biden

Američki predsjednik Joe Biden stigao je u Izrael i istaknuo da će Washington toj državi osigurati sve potrebno za obranu u ratu protiv palestinske militantne skupine Hamas.

Biden se nakon dolaska u Tel Aviv susreo s predsjednikom izraelske vlade Benjaminom Netanyahuom, izrazivši pritom svoju ogorčenost zbog eksplozije u bolnici u Gazi i rekavši je da je Hamas gori od terorističke organizacije Islamske države.

Američki je predsjednik poručio da je tužan i ogorčen zbog eksplozije u bolnici u Gazi, u kojoj su prema Hamasu ubijene stotine ljudi. Biden je pritom rekao kako se čini da je “druga ekipa” odgovorna, aludirajući na palestinske militante.

Biden podupire izraelsku verziju eksplozije u bolnici u Gazi

Rekao je Netanyahuu da vjeruje izraelskom tumačenju uzroka eksplozije, prema kojoj je tragediju izazvala skupina Islamski džihad neuspješnim lansiranjem rakete prema Izraelu.

Hamas i njegovi politički saveznici pak tvrde da je bolnicu pogodila izraelska raketa.

Prema Bidenovim riječima, među više od 1300 ljudi koji su poginuli u Hamasovu napadu 7. listopada bio je i 31 Amerikanac.

Netanyahu je u razgovoru s Bidenom zatražio od zapadnih država da zajedno poraze Hamas. Masakr u Izraelu 7. listopada dokaz je da je Hamas utjelovljenje “čistog zla”, rekao je predsjednik izraelske vlade.

“Civilizirani svijet mora se okupiti kako bi pobijedio Hamas”, izjavio je Netanyahu, usporedivši pritom Hamas s nacistima i Islamskom državom.

narod.hr