Zadnji komentari

Nakon Bujice, reagiralo Grlićevo ministarstvo

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 8 ljudi, spomenik i tekst "yлиua 6per npи4Ka my3ej Aparoлy6 mиxaилoBиT 4и4a Ap Apaж Oglasio se MVEP o spomeniku Draže Mihailovića u Beogradu: "To u Srbiji traje već godinama' ČETNIČKI MUZEJ NASUPROT CRKVI SV. ANTE?!"

MVEP osudilo otvorenje četničkog muzeja u Beogradu, ali i prešutjelo činjenicu da je spomenik Čiča Draži postavljen baš preko puta katoličke crkve Sv. Ante, u koju dolaze Hrvati?!

Nakon sinoćnje Bujice u kojoj smo govorili o skandaloznom otvaranju muzeja Draže Mihailovića u Beogradu, danas se tim povodom – vjerovali ili ne – napokon oglasilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova! Sa Zrinjevca su priopćili kako su postupci Beograda “apsolutno neprihvatljivi, zabrinjavajući te u potpunoj suprotnosti s onime što Srbija deklarativno navodi kao svoj strateški cilj, a to je članstvo u EU”… 

Plenkovićev ćato Grlić je u službenom priopćenju nadrobio još ponešto i o rehabilitaciji četništva u Srbiji koje je na djelu već godinama, ali i neriješenim odnosima dviju država, vezanim uz velikosrpsku agresiju devedesetih, koja očekivano – nije nazvana takvim imenom.

Nažalost, u reakciji hrvatskog ministarstva izostala je osuda same srži najnovije srbijanske provokacije – a odnosi se na činjenicu da je muzej četničkog vojvode Draže Mihailovića otvoren točno preko puta katoličke crvke Sv. Ante na beogradskoj Zvezdari! Čiča Draža je rođen u Ivanjici i nema nikakve veze s Bregalničkom ulicom, gdje je smješten muzej i spomenik ‘đeneralu’. ali i prekrasna bazilika u kojoj se okupljaju malobrojni preostali hrvatski vjernici, koje će sada u molitvi ometati četničke koračnice, koje srpski ekstremisti puštaju s razglasa ispred naše crkve…

U anketi koju je Bujica objavila sinoć, prije reakcije Grlićeva ministarstva, građani Zagreba većinski su iznijeli mišljenje da bi hrvatska diplomacija morala reagirati i ponajprije - osuditi provokaciju vezanu uz odabir same lokacije četničkog muzeja, no, to se nije dogodilo! Anketa emitirana u emisiji, u kojoj je gostovala pulska blogerica Lili Benčik, snimljena je na zagrebačkom Cvjetnom trgu, ispred Srpske pravoslavne crkve, a jedan od sugovornika zapitao se pred kamerama - kako bi reagirao službeni Beograd, kaka bi preko puta SPC-a u Zagrebu osvanuo “ustaški muzej” s bistom dr. Ante Pavelića?!

Velimir Bujanec