Zadnji komentari

Mladen Pavković: Sramota. Vođa četničkog pokreta dobio spomenik u Beogradu, a Pupovac šuti!

Pin It

Nakon što je ovih dana u obiteljskoj kući ratnog zločinca Dragoljuba  Mihailovića  Čiće  (1893-1946) u Beogradu svečano otkriven muzej i  spomenik ta je vijest u većini hrvatskih medija prošla mlako, gotovo da je prešućena.

Međutim, kad se u nas otkrije neki spomenik, nekom istaknutom hrvatskom domoljubu, Srbi hoće poludjeti i na sve strane pišu i objavljuju da Hrvati ponovno uzdižu NDH, i to odmah povezuju s ustašama i Jasenovcem.

A kad čuveni zločinac zvani Čiča uskrsne među Srbima i kad  srpski akademik  Matija Bečković javno kaže da „taj spomenik ne treba Mihailoviću već nama  da služi, našem miru i pomirenju“, pojedini hrvatski političari, kao i ovog puta, daju izjavu kako je to „neprihvatljivo“ i tome slično.

Nakon ove sramote Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) već je Srpskoj akademiji znanosti i umjetnosti (SANU) trebala uputiti oštru kritiku i prekinuti s njima svaku suradnju dok se barem ne ispričaju za Memorandum.

Ovaj muzej i ovaj spomenik u centru Beograda nije mogao biti otvoren bez suglasnosti predsjednika RS Aleksandra Vučića, što znači da se Srbi nisu i još dugo neće oporaviti od četništva.

O ovom događaju, gle čuda, ne javlja se ni Milorad Pupovac, a ni Vesna Teršelič i brojni drugi „pomoz bog“ junaci, poput onih „pionira“ umreženih u nekakav SUBNOR RH!

Piskaralo Dežulović također ne piše i objavljuje – „Je.o vas Draža Mihailović“!

Beogradski mediji izvještavaju  da je svečanost četniku Draži otvorio guslar, a da su okupljeni  držali četničke zastave, Kraljevine Srbije i državne.

I sve to i štošta slično, što dolazi iz Srbije, koja je bila agresor  na Republiku Hrvatsku, nije dovoljno da ih napokon sve skupa pošaljemo – tamo daleko!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)