Zadnji komentari

Evo tko je zadužen za provedbu ‘klimatske’ agende u Hrvatskoj

Pin It

Dunja Mazzocco Drvar: 'Klimatske promjene su kronična bolest, a ovo ljeto  bi moglo biti kao ono nesretno 2003.' - Novi list

Da podsjetimo, Rimski klub je organizacija koja već 50 godina potencira teoriju kako je Zemlju moguće spasiti isključivo smanjenjem broja stanovnika, a 1972. godine je publikacijom „Granice rasta“ u kojoj su dane predikcije razvoja čovječanstva i populacije te nedostatak prirodnih resursa, čime je utaban put prema načelu da je čovjek opasan za Zemlju.

Kako donosi narod.hr, meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar imenovana je 2021. godine na čelo Uprave za klimatske aktivnosti pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Ovo ne treba čuditi jer je Mazzocco Drvar poznato TV lice i u svojim gostovanjima u medijima sve češće govori o kataklizmičkim projekcijama klimatske budućnosti, a kako stoji u njenoj imovinskoj kartici, članica je i Hrvatske udruge Rimskog kluba od 2019. godine u čijem je Upravnom odboru.

Da podsjetimo, Rimski klub je organizacija koja već 50 godina potencira teoriju kako je Zemlju moguće spasiti isključivo smanjenjem broja stanovnika, a 1972. godine je publikacijom „Granice rasta“ u kojoj su dane predikcije razvoja čovječanstva i populacije te nedostatak prirodnih resursa, čime je utaban put prema načelu da je čovjek opasan za Zemlju.

Iza „Granica rasta“ stoje istraživači s Massachusetts Institute of Technology (MIT) Dennis L. Meadows, Donella H. Meadows, Jorgen Randers i William W. Behrens III, a povodom 50. godišnjice izdavanja, Dennis L. Meadows je kazao kako bi depopulaciju planeta trebalo provesti na civiliziran način te svesti ukupnu populaciju na jednu do dvije milijarde ljudi.

Godine 2016. tadašnji glavni tajnik Rimskog kluba Graeme Maxton i Jorgen Randers, član Izvršnog odbora kluba izdali su novu publikaciju u ime ove organizacije, u kojoj predlažu da se žene koje imaju jedno ili niti jedno dijete na njihov 50. rođendan nagradi s 80 tisuća dolara.

”Naš je prijedlog da se žene koje imaju samo jedno dijete ili nijedno dijete nagrađuju izdašnom novčanom nagradom za 50. rođendan. Ne zalažemo se za uklanjanje postojećih poticaja koji potiču ljude u bogatom svijetu na više djece (porodiljni i očinski dopust, dohodovne potpore i besplatni vrtići, na primjer), jer oni imaju mnoge druge prednosti. Umjesto toga zagovaramo korištenje poticaja koji potiču manji broj djece, dijelom zato što će to potaknuti promjenu u razmišljanju.

Naš prijedlog također pomaže u jačanju statusa žena i daljnjem povećanju njihovog utjecaja na ključnu odluku o veličini obitelji. To predstavlja odmak od mišljenja da obitelji bez djece ne daju svoj doprinos stvaranju radne snage budućnosti.

Zašto plaćati samo ženama? Jer one su ti koji zapravo nose i rađaju dijete. To je pritisak na žene koji muškarci ne doživljavaju, a naš prijedlog vidimo kao način da to prepoznamo. Ne pretendiramo da će našu ideju biti lako implementirati ili čak lako prihvatiti. Priznajemo i da postoje razne vrste praktičnih problema, poput toga kako bi društva trebala nagraditi samce, istospolne parove, neplodne, one koji posvajaju djecu i parove koji imaju blizance, trojke ili više kada planiraju samo jedno dijete. Ono što pokušavamo potaknuti je promjena u razmišljanju – i da bogati svijet bude primjer.

Čovječanstvo treba shvatiti da će problem prenapučenosti na kraju biti riješen, sviđalo se to ljudima ili ne. Ili će to popraviti priroda, nekom vrstom ekološkog ili društvenog kolapsa ili se može popraviti izborom – tako što će sve manje ljudi živjeti mirno unutar granica prirode”.

Da je ovakav narativ već široko rasprostranjen umainstream medijima, pišemo gotovo svakodnevno na stranicama našeg portala. To znači da su Rimski klub i ostale slične klike počele upumpavati ogroman novac u ostvarenje ove zločinačke agende.

Sada bar znamo kome ne sigurno ne treba vjerovati po pitanju “klimatskih promjena” kad se radi o Hrvatskoj… Uzimajte s oprezom ono što Dunja priča!

hrvatski-foksus.hr