Zadnji komentari

Njemačka plijeni prazne stanove kako bi u njih smjestila migrante

Pin It

Hungary buckled down on migration. But it looms large in EU vote. -  CSMonitor.com

Vlasti u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Westfaliji plijeni građanima prazne stanove kako bi u njih smjestile migrante, otkrio je tamošnji tajnik CDU-a Paul Ziemiak.

“Plijenimo stanove. Ponestaje nam kapaciteta”, rekao je Ziemiak u emisiji na njemačkoj javnoj televiziji ZDF odgovarajući na pitanja o azilantima u svojoj izbornoj jedinici u Iserlohnu, prenosi Remix.

Rekao je kako je općina Nachrodt-Wiblingwerde, za koju je ustvrdio da ima “vrlo predanog gradonačelnika” i zajednicu “koja je sklona izbjeglicama”, zaplijenila stanove “kako bi spriječila da ludi ne budu na ulici”.

Zbog nedostatka prostora u socijalnom smještaju, vlasti plijene prazne stanove

Ziemiak je otkrio kako su vlasti vlasnicima koji ne žele iznajmljivati stanove zaplijenile nekretnine i sad ih koriste kao smještaj za izbjeglice, budući je ponestalo prostora u socijalnom smještaju.

Ziemiak, glavni tajnik kršćansko-demokratskog CDU-a u Sjevernoj Rajni-Westfaliji, kritizirao je sadašnju imigracijsku politiku njemačke savezne vlade, koja dovodi u nepriliku mjesne vlasti diljem Njemačke.

“Ovim sustavom možemo upravljati samo ako znamo da postoji granica”, rekao je, “brojke se moraju smanjiti. Ne možemo nastaviti ovako.”

CDU za dovođenje izbjeglica i njihovu raspodjelu po Europi

Ziemiak je ponovio prijedlog koji je nedavno predočila nekolicina vodećih političara CDU-a, uključujući i predsjednika stranke Friedricha Merza, koji je još u srpnju podupro zabranu ulaska u Uniju na razini EU onima koji nemaju pravo na azil.

CDU, koji je trenutačno vodeći u nacionalnim anketama, smatra da je najhumaniji način osiguranja potrebne pomoći stvarnim izbjeglicama taj da ih se dovede izravno i raspodijeli među državama članicama EU-a.

“Mora postojati rješenje. Potrebni su nam dogovori koji sprječavaju dolazak ljudi u Europsku uniju, a ne u Njemačku”, zaključio je Ziemiak.

narod.hr