Zadnji komentari

Ovaj vojnik je prvi stigao na festival nakon masakra Hamasa

Pin It

Hamasovi militanti izvršili masakr nad više od 100 izraelskih civila u  kibucu Kfar Aza | Politika

Službeni X kanal izraelske vojske objavio je mučnu i šokantnu snimku snimljenu kamerom jednog od prvih vojnika koji je došao na teritorij Supernova festival netom nakon Hamasova masakra 7. listopada.

Na snimci se vidi kako jedan vojnik vadi pištolj dok mu se trese ruka. Podsjetimo, nekoliko sati ranije tog dana, 7. listopada, ova pusta polja u južnom Izraelu bila su puna mladih ljudi koji su plesali uz elektronsku glazbu pod noćnim nebom i kampirali u šatorima ili mobilnim kućicama.

Tišina...

Međutim, snimka snimljena neposredno nakon napada pokazuje da je u trenutku dolaska vojnika sve bilo u potpunoj tišini.

Vojnik je brzo zavirio u jednu od prikolica.

Hamas je šokirao Izrael masovnim i neočekivanim napadom: Sada se svi pitaju samo jedno

"Tko je unutra?", povikao je na hebrejskom, bolnog glasa. Bilo je prazno. Počeo je pretraživati ostatak festivalskog terena, tražeći znakove života nakon divljanja Hamasa.

"Ovdje je policija! Ima li ranjenih?", vikao je uspaničeno.

Izmasakrirana tijela 

Ponovno tišina. Policajac je došao do vanjskog bara. Pogledao je iza hladnjaka s pićima i bačvi za pivo. Kamera mu se nagnula prema dolje.

A zatim slijedi stravičan prizor. Ondje je bilo više od desetak tijela - neka prekrivena zemljom, druga izrešetana mecima. Bili su razbacani iza šanka i nabacani jedni na druge, kose slijepljene tamnom krvlju, udova iskrivljenih pod neprirodnim kutom. Kratke hlačice s resicama, izrezane majice i elegantne bijele tenisice podsjećali su da su ova unakažena tijela bili mladi, bezbrižni partijaneri.

Ova mučna scena samo je dio onoga s čime su se spasioci susreli nakon Hamasovog napada bez presedana. 

Podsjetimo, na festivalu je ubijeno više od 300 ljudi.

direktno.hr