Zadnji komentari

Procurio manifest ‘transrodne’ ubojice iz Nashvillea: Cilj su joj bila ‘bijela privilegirana’ djeca

Pin It

Nashvillea

Detalji manifesta za koji se vjeruje da ga je napisala “transrodna” Audrey Hale koja je počinila pokolj u kršćanskoj školi u Nashvilleu procurili su u javnost. Prema objavljenom cilj joj je bio ubiti “bijelu privilegiranu” djecu prije nego što policija ubije nju.

Audrey Hale, koja se identificirala kao muškarac, 27. ožujka počinila je napad u svojoj bivšoj školi u američkom gradu Nashvilleu te ubila troje djece i troje odraslih. Već tada saznalo se da je Hale ostavila manifest, koji, unatoč interesu, policija nije objavila. No ovih dana procurio je u javnost. Voditelj podcasta Steven Crowder na svom je X-u objavio fotografije od tri stranice, za koje kaže da su njegovi novinari dobili od izvora s mjesta događaja. One navodno pokazuju plan koji je Hale osmislila za dan pokolja, prenosi Daily Mail.

Motiv: ‘bjelačke privilegije’?!

Hale je bila zabrinuta koliko će dugo sve trajati, ali je željela je izvesti svoj prije nego što i sama bude ubijena. Bila je bijesna zbog toga što su “bjelačka djeca privilegirana” i pohađaju “fancy privatne škole”, unatoč tome što je i sama pohađala istu školu.

Iako se radi o “transrodnoj” osobi, 28-godišnjoj Audrey Hale, mediji u Hrvatskoj napadačicu su oslovljavali u ženskom rodu.

U zapisu na dan napada, pod naslovom Dan smrti, Hale je napisala: “Danas je taj dan. Napokon je došao. Ne mogu vjerovati da je ovdje. Ne znam kako sam uspjela dogurati ovako daleko, ali evo me. Malo sam nervozna, ali i uzbuđena, bila sam uzbuđena zadnja dva tjedna”, piše na stranicama bilježnice.

Zabrinjavajuće je što je zapisala i da je nekoliko puta mogla biti uhvaćena.

“Sad ništa od toga nije važno. Udaljena sam skoro sat i 7 minuta. Ne mogu vjerovati da ovo radim, ali spremna sam… Nadam se da moje žrtve nisu… Moj jedini strah je da nešto pođe po zlu. Dat ću sve od sebe da spriječim takve stvari.”

“Bože neka moj gnjev preuzme moju tjeskobu. To bi moglo trajati najviše 10 minuta. Može biti 3-7. Brzo će proći. Nadam se da ću imati veliki broj umrlih. Spremna umrijeti.”

U drugom zapisu iz 3. veljače, šest tjedana prije pucnjave, napisala je: “Ubijte tu djecu!!! Njih koji idu u privatne otmjene škole s tim otmjenim kwakijima i sportskim ruksacima. S njihovim novcem, tatinim mustanzima i kabrioletima. Je*** te male se**ne”. Dalje piše kako želi ubiti te male s njihovom “žutom kosom” i sve “male kretene” s “bijelim povlasticama”.

Pokrenuta istraga

Hale je isplanirala masakr do minute, s ciljem da se probudi u 6.30 ujutro, obuče u 7.05 i provede vrijeme sa svojim plišanim životinjama i stvarima između 7.05 i 8.55 ujutro. No, u školu je krenula mnogo ranije nego što je planirano. Policija ju je ustrijelila u 10:25 – 14 minuta nakon što je ušla u školu i otvorila vatru.

Policijski izvori rekli su za Fox 17 da su dokumenti autentični, a Freddie O’Connell, novi gradonačelnik Nashvillea, rekao je da je zabrinut. Zatražio je od glavnog gradskog tužitelja da pokrene istragu o procurjelim fotografijama. Roditelji Audrey Hale rekli su da spise nisu prije vidjeli i da ne znaju jesu li pravi.

U pucnjavi transrodne bivše učenice prezbiterijanske škole je ubijeno troje djece te ravnateljica, čuvar i učiteljica na zamjeni.

Policijska uprava Nashvillea izvijestila je da je pokrenula istragu. Gradonačelnik je u ponedjeljak rekao da je pokrenuta istraga o curenju informacija.

“Naložio sam Wallyju Dietzu da pokrene istragu o tome kako su te slike mogle biti objavljene”, rekao je O’Connell.

Podsjetimo, 28-godišnja Audrey Hale koja se identificirala kao muškarac 27. ožujka ubila je šestoro ljudi pucnjavom u u privatnoj prezbiterijanskoj školi u Nashvilleu, koju je i sama pohađala. Hale je bila naoružana s dvije automatske puške i pištoljem, zatim se popela stepenicama na drugi kat i počela pucati. Dva policajca iz Nashvillea potom su ušla u školu i usmrtila Hale oko 10:25 ujutro. Policija je potom objavila da su pronašli pismo i kartu povezanu s pucnjavom u školi.

narod.hr