Zadnji komentari

Peti dan prosvjeda svinjogojaca: 'Mi mladi nećemo imati što raditi u ovoj državi'

Pin It

FOTO Veliki prosvjed u Vinkovcima: "Stop teroru vlade nad našim svinjama" -  Index.hr

Nezadovoljni Vladinim mjerama poduzetim radi suzbijanja afričke svinjske kuge svinjogojci ne odustaju od svojih zahtjeva zbog čega su i peti dan traktorima blokirali neke prometnice.

Blokirana je cesta prema graničnom prijelazu Županja-Orašje. S jedne strane je policija, a s druge strane su prosvjednici.

Dobili podršku poljoprivrednika

Konjogojska udruga došla je ovdje iskazati potporu poljoprivrednicima. Kažu brojni su problemi u poljoprivredi, ne samo u svinjogojstvu.

Vučković ciljano zaobišla prosvjednike u Slavoniji: 'To je dno dna od nje. Sad ćemo biti još gori'

Blokirane su još prometnice u blizini graničnog prijelaza Tovarnik-Šid, točnije u selu Ilača, a blokirane su i neke prometnice u Brodsko-posavskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Svinjogojci i dalje ponavljaju svoje zahtjeve.

Žele dozvolu prometovanja zdravim svinjama, žele dozvolu svinjokolje, žele rekategorizaciju objekata u kojima se drže svinje i naravno žele da se ova situacija što prije riješi, prenosi HRT.

Ne slažu se s mjerama Vlade

"Ne slažemo se i ne dozvoljavamo da nam se odvoze i tamane zdrave svinje. Želimo obaviti svinokolje u svojim dvorištima sa svojim svinjama za koje se utvrdi da su zdrave i ispravne za ljudsku prehranu, izjavio je jedan od prosvjednika", kazao je Dražen Strukar iz Cerne.

"Imam četvero djece, šestero unučadi. U toj C3 smo kategoriji i ne možemo sami za sebe zaklati te svinje. I to je najveći problem. A podršku dajem zato što smo svi u istoj situaciji", rekao je Ivo Dučmelić.

Prosvjednici pokušali traktorima probiti policijsku blokadu: Zaustavila ih je samo jedna stvar

"Mi kao mladi, koji se bavimo s njihovom proizvodnjom i ostalim, nećemo imati što raditi u ovoj državi. Ne promijeni li nam se situacija slobodno možemo otići izvan države. Zamolio bih sve ostale da se pridruže nama mladima i ostalima koji smo ovdje, da nas podrže u ovim našim uvjetima koji nisu tako strašni", istaknuo je Božo Tovilo.

direktno.hr