Zadnji komentari

Knjiga akademika Pečarića 'Liste sa Stanforda, fah idioti i Josip Šimunić'

Pin It

Govor akademika Pečarića na predstavljanju knjige o akademiku Kuzmi  Kovačiću - Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća

Knjiga akademika Josipa Pečarića „Liste sa Stanforda, Fah idioti i Josip Šimunić“ dana je na našem portalu:

LINK

U Uvodu akademik Pečarić piše:

Autor sam knjige Josip Šimunić i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019, str. 362. U njoj je dano niz tekstova – ne samo mojih – koji govore o hajci na velikog hrvatskog domoljuba i nogometaša zbog uzvikivanja jednog od najljepših pozdrava ZA DOM poslije pobjede na utakmici reprezentacije, na što mu je 30,000 gledatelja uzvratilo: SPREMNI.

Nedavno se u Hrvatskom saboru toj hajci pridružio Dražen LALIĆ, sociolog s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu tvrdeći da je zbog toga Šimunić politički nepismen..

Jasno je da Lalić zapravo misli da smo politički nepismeni svi oni koji su davali podršku Josipu Šimuniću, kao i onih 30,000 naših ljudi sa stadiona u Maksimiru.

U isto vrijeme se pojavila i knjiga Iva Goldsteina, poznatog i kao Ivo Drobilica u kome je on obratio posebnu pažnju samom predstavljanju spomenute knjige.

I sve se to događa u vrijeme kada su se pojavile nove liste Sveučilišta u Stanfordu o 2% najutjecajnijih znanstvenika u svijetu na kojima sam ja po broju objavljenih radova prvi od svih znanstvenika u RH. S druge strane su Lalića odmah u Hrvatskom tjedniku proglasili FAH IDIOTOM TJEDNA pokazujući da je on taj koji je politički nepismen. Također za Iva Drobilici čak i izvrsni povjesničari kakav je prof. dr. sc. Josip Jurčević tvrde da ga ne treba smatrati znanstvenikom.

Zbog sve toga smatrao sam zgodnim s tih lista Sveučilišta u Stanfordu vidjeti ima li još takvih izuzetnih znanstvenika koji su po Laliću politički nepismeni. I naravno ima ih. Oni su imali često i problema zbog toga, a s druge strane nesposobni znanstvenici vole udovoljiti političarima, jer jedino tako postaju važi sami sebi, svi mediji su im dostupni itd.

Zbog toga im nije strana ni laž, izmišljanja i sl. pa je tako Ivo Drobilica i dobio takvo svoje ime.