Zadnji komentari

Izraelska vojska baca letke u kojima nudi novčanu nagradu za informacije o vođama Hamasa

Pin It

israel idf izrael gaza

Izraelska vojska baca letke iznad Pojasa Gaze od sinoć nudeći novčanu nagradu za informacije koje bi dovele do hvatanja najviših vođa palestinske skupine Hamas. Palestinski aktivisti su putem interneta objavili fotografije letaka u kojima je vojska pozivala stanovnike da daju informacije o Yahya Sinwaru, vođi Hamasa u Gazi, i njegovom bratu Muhammedu Sinwaru

istaknutom vojnom vođi u Hamasovom oružanom krilu Brigade Al-Qassam, uz Mohammeda Deifa, glavnog zapovjednika brigada Al-Qassam, i Rafaa Salameha, koji zapovijeda bataljunom Khan Younis.

Na lecima s imenom i amblemom izraelske vojske pisalo je: “Narode Gaze, Hamas je izgubio snagu. Bliži se kraj Hamasa. Za vašu budućnost, pružite informacije koje će nam omogućiti da uhvatimo one koji su donijeli uništenje na Pojas. Oni koji pruže informacije dobit će financijsku nagradu kako slijedi: Yahya Sinwar, 400 000 dolara, Muhammed Sinwar, 300 000 dolara, Rafaa Salameh, 200 000 dolara, Mohammed Deif 100 000 dolara”.

Vojska je na letke uključila podatke za kontakt i naziv Telegram računa.​​​​​​​ Izraelska vojska od početka sukoba dijeli letke u raznim područjima Pojasa Gaze. Iz Hamasa tvrde da je riječ o psihološkom ratovanju.

geopolitika.news