Zadnji komentari

Pentagon upozorava: fond za vojnu pomoć Ukrajini će presušiti do 30. prosinca

Pin It

Why You Have No Money - Grant Cardone - YouTube

Pentagon je objavio da će mu ponestati novca za zamjenu oružja poslanog Ukrajini do 30. prosinca osim ako Kongres ne odobri novo financiranje, po prvi put dajući točan datum kada će potrošiti svoju gotovinu. O tome 18. prosinca piše američki Bloomberg.

Ministarstvo obrane SAD-a izvijestilo je da će bez odobrenja Kongresa o dodjeli dodatnih sredstava Kijevu, mogućnosti za pružanje pomoći Ukrajini biti iscrpljene 30. prosinca.

Kako javlja agencija Bloomberg, odgovarajuće pismo poslao je zastupnicima Kongresa zamjenik šefa Pentagona Michael McCord, odgovoran za Pentagonova financijska pitanja.

“Ministarstvo obrane troši zadnjih 1,07 milijardi dolara na kupnju novog oružja i opreme koji će zamijeniti one koji su uklonjeni iz (američkih, op.GN.) zaliha i poslani u Ukrajinu”,

Prema McCordu, nakon ovoga će američka vojska ostati bez mogućnosti financiranja vojne pomoći Ukrajini. Prema prognozama, to će se dogoditi 30. prosinca.

“Nakon što se ta sredstva dodijele, resor će iscrpiti sredstva koja su nam dostupna za sigurnosnu pomoć Ukrajini”, – navodi se u tekstu.

geopolitika.news