Zadnji komentari

Ankete izgledaju užasno za Bidena, a on i dalje inzistira na suprotnom

Pin It

“Čitate pogrešne ankete”, rekao je Biden novinarima

Zanimljivo bi bilo podsjetiti Bidena da su i CNN i The New York Times medijske „utvrde“ demokrata i da, sukladno tome, sasvim sigurno ne favoriziraju Donalda Trumpa

Jučer je američki medij POLITICO objavio zanimljiv tekst autora Kierra Fraziera koji se odnosi na rejting ključnih osoba u američkoj predizbornoj utrci.

U tekstu se navodi  kako su „rezultati anketa predsjednika Joea Bidena posljednjih mjeseci sve lošiji, često pokazujući da je izjednačen ili zaostaje za bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom za nekoliko bodova“. „Ali prema Bidenu“, stoji dalje u tekstu, „mediji se samo fokusiraju na pogrešne ankete“.

Biden je već tri puta u nešto više od mjesec dana odbacio ankete koje pokazuju da zaostaje za Trumpom ili čak drugim potencijalnim suparnicima GOP-a (Republikanska stranka, op.GN.) i inzistirao na tome da novinari ne dobivaju potpunu sliku.

U nedjelju dok je napuštao svoj izborni stožer u Wilmingtonu, Biden je odgovorio na izvikano pitanje novinara o tome zašto gubi od Trumpa u anketama.

“Čitate pogrešne ankete”, rekao je Biden. Dok je predsjednik hodao od zgrade do svog vozila koje ga je čekalo, auto se zabio u parkirani SUV američke tajne službe koji je blokirao raskrižje tijekom njegova odlaska. I Biden i prva dama Jill Biden nisu ozlijeđeni (vidi poveznicu ispod teksta).

Nije jasno na koje je ankete Biden mislio, ali prošlog je mjeseca njegova kampanja poslala dopis medijskim kućama citirajući ankete koje su pokazale da Biden vodi ili je izjednačen s Trumpom od NPR/PBS/Marist , Yahoo News/YouGov, SAD/Suffolk< a i=6> i Sveučilište Quinnipiac, između ostalih.

“Deset anketa. U njih osam pobjeđujem ga u tim državama. Njih osam. Vi pratite samo dvije, CNN i New York Times”, kazao je Biden.

Ankete CNN-a i New York Timesa  pokazuju da Biden zaostaje za Trumpom na nacionalnoj razini za četiri odnosno pet bodova – zaključuje POLITICO.

Ovoj vijesti bismo dodali slijedeće:

Zanimljivo bi bilo podsjetiti Bidena da su i CNN i The New York Times medijske „utvrde“ demokrata i da, sukladno tome, sasvim sigurno ne favoriziraju Donalda Trumpa.

Prije bi se moglo reći da spomenuti mediji objavama svojih anketnih rezultata žele „probuditi uspavanog“ Bidena i njegov tim dok još nije prekasno. Naime, izborna godina i službeno počinje za desetak dana, a predizborna kampanja traje još od kraja ljeta ove godine.

Međutim, problem za Bidena nisu samo navedeni rezultati u kojima sve više zaostaje za “mrskim suparnikom”, već i trendovi koje u tom smislu (svog sve lošijeg rejtinga odnosno percepcije unutar američke javnosti) ne uspijeva zaustaviti a kamoli promijeniti u svoju korist.

Anabela Jelenčić/geopolitika.news