Zadnji komentari

Bosna i Hercegovina sve udaljenija od europskih demokratskih vrijednosti i uvučenija u islamski teroristički poredak

Pin It

ZAČUĐUJUĆE: Vlasti BiH vraćaju terorističke borce Islamske države i članove  njihovih obitelji - Fenix Magazin

Budući da su svi bosanskohercegovački korijeni nacionalnog i vjerskog šarenila trajno istrgnuti te da svaki narod ograđuje i brani svoj prijeratni dio, i komad koji osvoji u ratu za teritorij koji i danas traje, stoga i ne čudi što je daytonska tvorevina Bosna i Hercegovina danas na polju gradnje nacionalnih entiteta jedno ogromno gradilište.

Ništa drugo se i ne gradi u zemlji koju ni jedan njen narod nije prihvatio ovakvom kakvu su je tuđinci sklepali tisuće i tisuće kilometara daleko od nje. Do gradnje te političko državničke tvorevine koja se više i duže trese i nestaje negoli miruje i izgrađuje, mnogi ti tuđi graditelji i sugraditelji nikada nisu niti čuli za nju, a kamoli je i površinski poznavali. I šta je drugo i moglo biti osim onoga što su počeli graditi i nikada ga nisu, niti će, dovršili, nedovršena i nepoželjna zgradurina bez prozora i pogleda u svijet, sa bezbroj mali prostorija sa vratima koja zaključavaju svaki sa svojim ključem jedni pred drugima, Bošnjaci, Hrvati i Srbi.

Čak ni visoko ovlašteni Visoki predstavnik iza kojeg stoje daytonski majstori bez diploma za takvu gradnju, kao što je bez diplome i prva dama u Bošnjaka, ne izmišlja jedan ključ za sve beha stanare kako bi sa istim zatvarali i otvarali tolika entitetska, federalna, kantonalna i općinska vrata u nedovršenoj kući. Nedovršenoj, i čiji dovršetak se i ne nazire, kući u kojoj se prisilno strpani stanari pri svakom neželjenom susretu, a svaki je neželjen i koji bi najradije izbjegli, sretnu gledaju ratnim pogledima i planovima, ne samo zbog ratne prošlosti kada su se međusobno ubijali, nego još više zbog budućnosti za koju ni jedan narod nije uredio svoje sobe onako, i onoliku, kako su je planirali počistiti i u svojoj boji obojiti pred početak vjerskog sukoba.

To i jest razlog, vidljiv na svakom beha dijelu, da vjerski beha sukob za teritorij traje i danas trideset godina poslije, navodno, postavljenog primirja. A kako svaki rat vraća zaraćene strane u prošlost, jer u slikama posljedica rata vidi se da se svi ratovi vode za prošlost a nikako za budućnost budući da ih uvijek započinju nostalgičari za prošlošću, današnja kao i sve prošle bosansko i hercegovačke zajednice žive u prošlosti i za prošlost.

Narod ili društvo koje živi u prošlosti i za prošlost oličavaju svoje velikane iz tog vremena, ne ocjenjujući i ne pročišćavajući, odnosno ne priznajući njihove grijehe prošlosti, čime u beha zajednici gotovo u povijesnom kontinuitetu traju ratovi i zločini iz prošlosti i za prošlost.

Velikosrpska strana ratove započima i vodi za četničko jugoslavensku prošlost, velikomuslimansko-agresorske osvajačke ratove u beha zajednici vodi za osmanlijsku prošlost i Erdoganovu budućnost u amanetu što ga dobio od začetnika vjerskog beha sukoba i ratnog zločinca Alije Izetbegovića. Velikohrvatska strana uvijek vodi nametnute joj obrambene ratove za prošlost kraljice Katarine, za europsku prošlost u kojoj je njena kraljevina bila veliki član europske obitelji, iz koje su je istrgnuli genocidne Osmanlije, a kasnije dijelom i genocidni velikosrbi i četnici. 

Fratarska Bosna i Hercegovina je od osmanlijske okupacije kojom su je istrgnuli iz obitelji europskih naroda i čime su joj prisilnom islamizacijom izmijenili demografski kršćanski identitet, izmijenjala je pet šest imena i imala isto toliko krajeva i početaka. No jedino što joj u neprekinutom kontinuitetu traje su vjerski ratovi, progoni, etnička čišćenja, mržnja i zločini. Svaki njen kraj bio je nastavak prethodnog i njegovo oličenje u najcrnjem obliku i sadržaju. I danas je tako nakon krvavog vjerskog sukoba za teritorij, u politici Bakira koji oličuje oca Aliju u svakom djeliću izdaje Bosne i Hercegovine i zločina. Ono po čemu je najčvršći na babinoj ostavštini je laž.

Očevu laž, po kojoj je Alija bio prepoznatljiv u pregovaračkim krugovima traženja mirnog rješavanja nemirno ratnog beha problema, Bakir je usavršio do savršenstva, i danas je koristi kao mirnodopsko oružje etničkog čišćenja. Laž, laž i opet laž iz političkih muslimansko-bošnjačkih centara zagađuje međunacionalne i međuvjerske odnose u beha društvu do razine ratnog nepovjerenja. Pa čak i do ivice oružanog sukoba, što se čini da je to i cilj muslimansko-bošnjačkog čelništva svakog predznaka.

Razlog je to i neprestajuće nesigurnosti i trajnog političkog podrhtavanja, iz kojeg i u kojem se svjetlosnom brzinom rađa i raste muslimansko-bošnjački ekstremizam, potpomagan na sve načine iz ekstremno radikalnih islamskih zemalja iranskog uređenja. Sve je to (zlo)djelo politike nekažnjenih muslimanskih ratnih zločinaca kalibra hamasovaca Mlaće, Genjca, Halilovića, Cikotića, Lende, Delića… i niza drugi džihadista ubojica kršćana i Bosne i Hercegovine. I onih koje je Bakir sakrio i osigurao u svojim raskošnim dvorcima u Turskoj.

Nekažnjeni muslimanski ratni zločinci nad katolicima, i poratni bošnjački nad hrvatskim povratnicima, te politike koju je u vjerskom beha sukobu oličavao i vodio ratni zločinac Alija Izetbegović a danas je oličava i vodi njegov sin Bakir u razbijanju beha zajednice, prave svoju Hamasovu Gazu, kao islamski teroristički centar u Europi. Potvrđuju to i samo dvije, pod pritiskom Svjetske zajednice, otkrivene migrantsko terorističke islamističke baze na granici sa Hrvatskom. 

 Stoga je Bosna i Hercegovina sve izvučenija iz europsko demokratskih vrijednosti, i uvučenija u islamsko teroristički poredak, koji je najveća, gotovo jedina, opasnost za mir u svijetu. I nemoć Visokog predstavnika pred tom opasnošću, koja je prenesena i u njegovu zemlju, potvrđuje da je cjelovita beha zajednica propali projekt, bila i jučer, i danas i bit će i sutra.

Više nije islamski terorizam, koji muslimansko-bošnjačko čelništvo pokušava skrivati i u migrantskim bazama na granici Europske unije, opasnost samo za kršćane na “malom terorističkom muslimanskom otoku”, nego je to jednaka opasnost za ostatak Europe. Sukrivci za tu opasnost Europi i svijetu su i tvorci daytonske tvorevine, i haaški birokrati koji su se u svom radu neprocesuiranjem pokazali štićenicima muslimanskih ratnih zločinaca, i visoki predstavnici Petritsch, Schwartz-Schilling, Inzko, Ashdown, Bildt, i dio svjetske zajednice koja je šutila i šuti na skrovito djelovanje džihadista i islamskih terorista u svojim vehabijsko-mudžahedinskim entitetima po bosansko hercegovačkim bespućima.

Vinko Đotlo/hrvatski-fokus.hr