Zadnji komentari

Ravnatelj škole poslao pismo koje je šokiralo roditelje, policija potvrđuje: ‘Čuvajte kćeri, postalo je opasno‘

Pin It

Jamnica roditeljima prvašića osigurava slobodan dan | Jaska

Njemački mediji pišu kako se u blizini škole krajem siječnja dogodilo silovanje. Osumnjičena su dvojica Tunižana (20, 22) i u pritvoru.

Ravnatelj škole Lindner piše da su kraj škole žarišta kriminala, čak i tijekom dana, unatoč povećanoj prisutnosti policije i sigurnosnih službi

Ravnatelj katoličke ženske škole u Regensburgu napisao je pismo u kojemu roditelje upozorava da svoje kćeri ne puštaju da hodaju same putem u školu. Pismo je šokiralo roditelje, no glasnogovornica policije smatra kako je ono opravdano, piše Fenix-magazin.de.

Naime, katolička ženska škola u Regensburgu (Bavarska) idilično je smještena uz park dvorca u kojem je bila rezidencija kneževske obitelji Thurn i Taxis.

U pismu od 30. siječnja dr. Hans Lindner, ravnatelj St. Marien Oberschule & Realschule piše: – Bez obzira na doba dana, vaše kćeri bi trebale pješačiti u školu u grupama i koristiti samo dobro osvijetljene ulice.

Pismo zvuči šokantno, ali prema riječima glasnogovornice policije Corinne Wildtier ravnatelj ima opravdan razlog za napisati ga.

– Katolička ženska škola je smještena nedaleko od Glavnog kolodvora u Regensburgu. Smatramo da su zelene površine u blizini glavnog kolodvora prioritetno područje zbog visoke razine kriminala, rekla je glasnogovornica policije Corinne Wildtier.

Njemački mediji pišu kako se u blizini škole krajem siječnja dogodilo silovanje. Osumnjičena su dvojica Tunižana (20, 22) i u pritvoru.

Ravnatelj škole Lindner piše da su “i Fürst-Anselm-Promenade i, ne manje važno, područje željezničkog kolodvora žarišta kriminala, čak i tijekom dana, unatoč povećanoj prisutnosti policije i sigurnosnih službi.

To znači da učenice nisu sigurne, iako tamo ima više službenika!

Za “Mittelbayerische Zeitung” ravnatelj je objasnio da ne želi širiti paniku i da nije bilo incidenata s učenicama: – To je bilo čisto preventivno pismo, rekao je.

Među osumnjičenima ima mnogo Tunižana

U 2023. godini slučajevi, između ostalog, seksualni prijestupi i tjelesne ozljede u Bahnhofsviertelu su se znatno povećali. Bild doznaje kako je među osumnjičenima očito mnogo Tunižana. U 2023. godini, prema policijskim podacima, oni su najveći broj osumnjičenika koji nisu Nijemci.

Protiv 25 Tunižana iz obližnjeg izbjegličkog centra trenutačno se vodi ubrzani postupak – uglavnom zbog zločina u blizini željezničkog kolodvora. Ta se ročišta održavaju kratko vrijeme nakon počinjenja kaznenog djela, a kazne ne mogu biti dulje od jedne godine.

U 2022. registrirano je 748 kaznenih djela oko glavnog kolodvora, a 2018. bilo ih je 875. – Brojke za ovu 2023. godinu na području postaje premašit će brojke iz prethodnih godina, kaže glasnogovornica policije, piše Fenix-magazin.de.

Ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann (67, CSU) rekao je za Bild: Policijski stožer Oberpfalza ima jasan zadatak da se dosljedno bori protiv stope kriminala u području oko Glavnog kolodvora u Regensburgu, prenosi Jutarnji.hr.

priznajem.hr