Zadnji komentari

Nema toga što neće uraditi kako bi zaustavili Trumpa

Pin It

Donald Trump handed win as Supreme Court rejects fast-track ruling over  whether ex-president can be prosecuted | US News | Sky News

Nova drama za Trumpa: Nema predsjednički imunitet i može biti procesuiran

Bivši američki predsjednik Donald Trump nema predsjednički imunitet i može biti procesuiran zbog optužbi za zavjeru u svrhu poništenja svog poraza na izborima 2020. godine, presudio je u utorak američki sud.

Donald Trump nema predsjednički imunitet i može biti procesuiran zbog optužbi za zavjeru u svrhu poništenja svog poraza na izborima 2020. godine. Presuda je to američkoga suda nakon što je Trump tvrdio da je imun na kaznene optužbe za djela za koja je rekao da spadaju u njegove dužnosti predsjednika.

Ova odluka suda smatra se Trumpovim porazom. Očekuje se da će se bivši predsjednik žaliti na presudu, što znači da bi slučaj u konačnici mogao ići na Vrhovni sud gdje konzervativci imaju većinu 6:3.

Optužen za urotu

Posebni američki tužitelj Jack Smith optužio je Trumpa (77) za urotu da poništi pobjedu Joea Bidena na izborima 2020. i za prijevaru kako bi ostao na dužnosti. Suđenje bi se moglo odgoditi tjednima ako slučaj završi pred Vrhovnim sudom.

Trump se upravo suočava s četiri kaznene optužnice, uključujući dva slučaja u kojima ga se tereti da je pokušao nezakonito poništiti svoj izborni poraz 2020. Izjasnio se nevinim u svim slučajevima.

direktno.hr