Zadnji komentari

Hebrang: Sad je zadnji trenutak da se uvede vojni rok

Pin It

Hebrang: Pobačaj je kraj života, ali moramo misliti i na zdravlje žene -  Večernji.hr

”Nikad nije prekrasno doći pameti. Vojni rok je ukinut naprasno jer je politika odgajala javnost da je Hrvatska vojska nešto nepotrebno. Međutim, nedavna zbivanja su uvjerila i one koji su bili najsigurniji da je vrijeme ratova prošlo, da njihovo vrijeme tek dolazi”, komentirao je bivši ministar obrane Andrija Hebrang namjeru aktualne vlasti da ponovno uvede obvezni vojni rok.

”Hrvatska je u posebno teškoj situaciji jer su kao moguće žarište ovaj dio Europe, dakle Balkan, naveli i svi vodeći i europski i američki stručnjaci za geopolitiku. Nažalost, tako misli i sam Vladimir Putin, rekao je Hebrang za Novi list.

Hebrang smatra da su ”oni koji imaju priziv savjesti nasjeli na lijevo liberalne politike”.

”Oni izmišljaju priziv savjesti, a zapravo rade protiv sebe. Jer ako uđu u bilo koji rat, a on je sada već jako vjerojatan, bez uvježbanih vojnih vještina, onda su prvi koji će poginuti. Mi koji smo bili u Domovinskom ratu vidjeli smo kako prolaze oni neuvježbani. Oni su nažalost bili prve i najteže žrtve”, rekao je Hebrang.

Dodao je da se priziv savjesti može riješiti na način da i oni koji imaju priziv savjesti moraju ići na služenje vojnog roka, ali ako će inzistirati na svom svjetonazoru da ne žele uzimati oružje, ”mogu dobiti bezbroj drugih zadataka koji se u ratu moraju izvršavati”.

”Za Hrvatsku je doista zadnji trenutak da počne organizirati svoju obranu. Imali smo najjaču vojsku u ovom dijelu svijeta. I najjaču pričuvu koju smo potpuno zapustili. Umjesto da smo je obnavljali i držali u kondiciji. I sad je zadnji trenutak da se uvede jedan kratki tromjesečni vojni rok. Jer u tri mjeseca se može naučiti ono što je osnovno za obranu zemlje”, rekao je Hebrang.

narod.hr