Zadnji komentari

Šef Pentagona obećava podršku Ukrajini iako je buduće financiranje upitno

Pin It

Šef Pentagona obećao Zelenskom nastavak suradnje - Index.hr

Američki ministar obrane Lloyd Austin u srijedu je rekao da Sjedinjene Države neće odustati od potpore Ukrajini kratkoročno i dugoročno, iako je administraciji predsjednika Joea Bidena ponestalo novca za Kijev, a dodatno financiranje nije još dobilo odobrenje Zastupničkog doma koji kontroliraju republikanci.

Nastavit ćemo kopati duboko kako bismo Ukrajini pružili i kratkoročnu i dugoročnu potporu, rekao je Austin, ne spominjući paket vojne pomoći od 95,34 milijarde dolara za Ukrajinu i druge saveznike koji još nije odobrio Zastupnički dom.

Austin je govorio virtualno iz svoje kuće nakon što je bio prisiljen otkazati planirani put u Bruxelles na sastanak NATO-a jer je bio hospitaliziran zbog problema s mjehurom.

Dok se Austin nije pozabavio nedostatkom sredstava i Zastupničkim domom, drugi jesu. Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron u srijedu je pozvao američke zakonodavce da glasaju za paket sigurnosne pomoći.

Pozivam članove američkog Kongresa koji će ovo danas razmatrati da glasaju za paket, rekao je Cameron novinarima tijekom posjeta Bugarskoj.

Biden se već mjesecima zalaže za paket pomoći, koji uključuje sigurnosna sredstva za Izrael i Tajvan te humanitarnu pomoć za Palestince. Suočio se s protivljenjem republikanskih tvrdolinijaša, posebice onih koji su najbliži bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu.

Podržavatelji pomoći oprezno su promatrali Trumpovu reakciju.

On je kritizirao pomoć na društvenim mrežama te je poručio da bi ona trebala ići obliku zajma, a također je zabrinuo američke saveznike jer je rekao da možda neće štititi NATO saveznike koji ne troše dovoljno na obranu od ruske agresije.

kamenjar.com