Zadnji komentari

Milanović imenovao Kundida načelnikom Glavnog stožera HV-a: Prije toga promijenio mu čin

Pin It

HRT: Milanović appoints Kundid as Croatian Armed Forces Chief of General  Staff

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćili su u petak iz predsjednikova Ureda.

Na dužnost načelnika GS OSRH Milanović je Kundida imenovao temeljem prijedloga Vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora.

Prije imenovanja na dužnost načelnika GS OSRH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, predsjednik Milanović donio je 29. veljače 2024. godine još jednu odluku. 

Naime, Milanović je donio Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.

Radni sastanak u Uredu Predsjednika Republike 

Nakon što ga je imenovao za načelnika GS OSRH, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s general-pukovnikom Kundidom u Uredu Predsjednika Republike.

Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić. 

Osim njih troje, sastanku je nazočio i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević.

direktno.hr