Zadnji komentari

Pavić: Vidović Krišto mi je nudila 100.000 eura mita za projekt u Vukovaru

Pin It

Arhiva Karolina Vidović Krišto - Faktograf.hr

Državni tajnik Mladen Pavić iznio je teške optužbe na račun saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto. Optužio ju je da mu nje nudila mito u iznosu od 100.000 eura.

“Prateći političku scenu, a posebno u ovo predizborno vrijeme, čovjek se ne može ne zapitati što su sve pojedinci spremni izgovoriti. Pogotovo se to odnosi na nekoliko njih koji su spletom okolnosti upali u Sabor, a i sami svjesni da će vrlo teško drugi put prevariti birače, pa ‘udaraju‘ o svemu i svačemu”, započinje Pavić u  potpisanoj izjavi, uz dodatnu telefonsku potvrdu o autentičnosti, piše Glas Slavonije.

Njima je, primjećuje Pavić, korupcija najčešće izgovorena riječ, upućena naravno na račun vladajuće većine, a osobito pripadnika HDZ-a, a upravo ga je “ustrajno” izgovaranje riječi mito, korupcija i sličnih podsjetilo na epizodu iz 2011. godine u čijem je središtu zastupnica Karlina Vidović Krišto (OIP), a na čiji je račun iznio tešku optužbu.

Tada je, podsjeća, obnašao dužnost glasnogovornika Vlade, ujedno i državnog tajnika. Jednog mu dana stiže telefonski poziv Karoline Vidović Krišto, tada novinarke HRT-a (“poznajemo se površno iz vremena dok sam i sam radio na HRT-u”), koja ga traži susret i kavu jer ga treba nešto pitati. Nekoliko dana poslije susret se i održao.

Vidović Krišto došla je k njemu u ured u zgradu Vlade, što se, dodaje Pavić, može potvrditi prema evidenciji iz knjige ulazaka i posjetitelja, odnosno utvrditi točan datum sastanka održanog te 2011. godine. Premda se točnog datuma nije mogao sjetiti, tijek sastanka dobro je zapamtio i detaljno opisao.

“Karolina je započela priču za što me treba: ‘Znaš, plaće na HRT-u i nisu neke naročite pa se čovjek mora snalaziti okolo i dodatno raditi. Tako ti i ja radim za jedan strani trgovački lanac. Pomažem im u rješavanju i pronalasku lokacija za izgradnju novih dućana… već sam im riješila 5-6 lokacija za nove dućane i to mi je super plaćeno. Tebe sam trebala da mi pomogneš za jedan novi centar, to ti je u Vukovaru’, piše Pavić.

Donijela je, navodi dalje, Vidović Krišto i plan grada Vukovara, uz njega i nekakav nacrt te mu pokazala lokaciju u središtu Vukovara, gdje su “zamislili” lokaciju nove prodavonice toga stranog trgovačkog centra. “Trebalo bi nešto intervenirati u gradu… oko planova izgradnje, GUP-a ili čega već… Tebi to nije nikakav problem, ti poznaješ tamo sve njih iz Vukovara”, prenosi Pavić što mu je tada rekla Vidović Krišto.

“I onda slijedi najzanimljivije: ‘Znaš, ako mi to riješiš, tvojih je 100.000 eura… a ako treba i tamo nekomu nešto”.

“Karolina, završili smo”. Ali nije odustajala, kaže “ipak razmisli”, ponovim joj da smo završili s kavom i razgovorom” ističe Pavić. Još ga je jednom, nakon 15 – 20 dana, nazvala pitajući za priču oko Vukovara.

U godinama koje su uslijedile nakon te epizode, kad god bi se susreli, dodaje, uvijek je ili prelazila na drugu stranu ulice ili okrenula glavu.

“Ne isključujem da je neke politika korumpirala, ali očito je da su neki došli u politiku korumpirani”, potpisuje Mladen Pavić.

Za spomenuti je da je Ivica Krišto, suprug Karoline Vidović Krišto, danas časnik Hrvatske vojske, jedno  vrijeme radio kao konobar u restoranu Martina Pavića, bliskog rođaka Mladena Pavića.

Martin Pavić je držao šank u zgradi HRT-a, a kao i Ivica Krišto porijeklom je iz Livna.

M.M. /maxportal