Zadnji komentari

Pogledajte specijalno predizborno izdanje Bujice

Pin It

Akademik SLOBODAN PROSPEROV NOVAK, nakon velikosrpskog pljuvanja po Hrvatskoj u Moskvi, odlučno poručio: “KUSTURICA JE ODVRATAN!”

KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA PROTIV ‘SRPSKOG SVETA’: - Rusko svojatanje Gogolja, podsjeća me na srpsko svojatanje Dubrovnika!

DP PROTIV HDZ-a i SDP-a: - Svađa Milanovića i Plenkovića je sramotna za naše društvo, Domovinski pokret u tome nikada ne bi sudjelovao!

“Pomalo je odvratno govoriti o Kusturici,” izjavio je u posebnom predizbornom izdanju Bujica na Z1 televiziji – akademik Slobodan Prosperov Novak, kandidat Domovinskog pokreta pod rednim brojem 4, na listi br. 6, u II. izbornoj jedinici: “Emir Kusturica već godinama govori o ‘čišćenju’ Balkana od tzv. nacizma. Sada valjda ‘čisti’ i Ukrajinu od tzv. nacista…”

Domovinski pokret je jedina hrvatska politička stranka, čiji je kandidat reagirao na novi val velikosrpskih pretenzija i uvreda na račun Hrvatske države: - Snimanje Kusturičinog filma o Gogolju, uz sponzoriranje Moskve, nasilje je nad ukrajinskom nacionalnom baštinom, kao što je nasilje nad hrvatskom kulturnom baštinom velikosrpsko svojatanje dubrovačkih pjesnika. To je vrlo slično!

Slobodan Novak prokomentirao je i burne reakcije do kojih je došlo nakon objave Pavelićevih knjiga u Ukrajini: - Usporediti hrvatsku stvarnost iz II. svjetskog rata s ukrajinskom je, naravno, moguće zbog nekih razloga koji su potpuno jasni jer se radilo o revolucionarnim pokušajima stvaranja nacionalnih država u vrijeme drugog svjetskog rata…

“Knjiga je u Ukrajini imala veliki uspjeh, zato što je prepoznata kao opis borbe jednog malog naroda za svoju nezavisnu državu,” izjavio je professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu i kandidat DP-a na predstojećim parlamentarnim izborima i dodao: “Ukrajinci kada ginu, ginu s istim pozdravima koji su imali i u ono vrijeme, a knjiga izdana u dva sveska se zove po pozdravu pod kojim su ginuli Hrvati…”

Jedan od najuglednijih hrvatskih živućih intelektualaca je u Bujici pojasnio zbog čega se po pri puta u životu učlanio u političku strange i zašto je izabrao baš DP, čiji je sada kandidat na izborima:- Domovinski pokret je u ovome trenutku jedini smjer koji bi hrvatski birači trebali izabrati kako bi se zemlja korigirala i kako bi se na bolje promijenilo sve ono što u našem društvu ne valja. Domovinski pokret jamči naciji korak naprijed! Struktura koja čini samu srž Domovinskog pokreta je razlog zašto sam tu… Nisam nikada bio ni u jednoj stranci, a politički sam bio aktivan jedino 1990. godine, kada sam bio zamjenik ministra kulture, akademika Vlatka Pavletića. S radošću se sjećam tih vremena i želio bih da se duh istih tih vremena obnovi i danas. Zato sam u Domovinskom pokretu!