Zadnji komentari

Tomaševićev novi ‘uspjeh’: Prilikom gradnje Nove Branimirove zaboravili izgraditi vodovod

Pin It

Ovo je još jedan trenutak kad gradonačelnika moram pozvati da podnese ostavku jer činiti ovakvu štetu Gradu Zagrebu i njegovim stanovnicima je naprosto nedopustivo. A ako to radi namjerno onda je to pitanje za određene institucije!

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik stranke Plavi Grad, Ivica Lovrić iznio je šokantne činjenice vezano uz izgradnju produžetka Nove Branimirove. Naime prilikom gradnje ceste izostavljena je izgradnja vodovoda.

– Kada smo mislili da je vrhunac štete koju Tomislav Tomašević čini ovom gradu propast Gradske Plinare, on nas je šokirao i iznenadio nečim novim. Radi se o izgradnji 1100 m produžetka Nove Branimirove ceste. Nju će se nakon kašnjenja sa izgradnjom 2,5 godine pompozno otvoriti sutra 11.06.2024. Prilikom gradnje ceste dogodio se nevjerojatan i rekli bismo sulud propust. Naime cesta je sagrađena bez vodovoda koji je nužan i neizostavan dio izgradnje ceste.

Što znači da dobar dio Novog Brestja tj. ulice koje tangiraju na ovu novu cestu neće se moći priključiti na vodovod. Isto tako i cjelokupan dio planirane izgradnje nove velike urbanističke cjeline Staro Brestje Zapad koje se tek treba priključiti na isti vodovod uopće se neće moći graditi s obzirom da vodovoda nema, navodi Lovrić.

Tomaševića je dočekala kompletna dokumentacija kad je preuzeo grad

Lovrić napominje i da je Tomislava Tomaševića kada je preuzeo vlast dočekala kompletna dokumentacija. Dočekala ga je projektna dokumentacija za izgradnju ceste, projektna dokumentacija i građevinska dozvola za izgradnju vodovoda i raspisan natječaj.

Tomašević je okončao natječaj i 01. rujna 2021. i potpisao ugovor za izvođenje radova izgradnje vodovoda u vrijednosti 256.000 eura. Taj ugovor je raskinuo 11. prosinca 2023. godine. Zašto? ”To je pitanje za njega, jer ja sam ga to pitao na sjednici Gradske skupštine i po običaju mi nije odgovorio. Rekao mi je da će mi poslati pismeni odgovor što do dan danas naravno nije učinio”, kaže Lovrić.

Što dalje slijedi? Kaos…

– S obzirom da se radovi izgradnje ceste i izgradnje vodovoda uvijek izvode paralelno slijedi nam kopanje i de facto devastiranje novoizgrađene ceste. Kako bi se postavile cijevi za vodovod. To znači da ćemo opet imati prometni kaos jer je predviđena izgradnja vodovoda 4 mjeseca. Sve će koštati nekoliko stotina tisuća eura više a novu cestu ćemo devastirati jer nakon kopanja ona nikad više neće biti ista.

Osim toga ugrožena je kvaliteta života i razvoj ovog dijela grada, a imamo i sigurnosni problem. S obzirom da nema hidrantske mreže ugrožena je sigurnost vozača i ostalih sudionika u prometu jer se ne može gasiti požar nakon eventualnih prometnih nesreća i kvarova.

Lovrić: ”Tomašević bi trebao dati ostavku”

Ako pogledate Novu Branimirovu do Držićeve u dužini 8 kilometara vidjet ćete sa strane postavljene hidrante. Vodovod je postavljen paralelno sa izgradnjom ceste i to je naprosto uhodana procedura, ništa novo. Za ljude Tomaševićevih sposobnosti koordinirati 2 izvođača radova gdje imate istog investitora a to je Grad Zagreb je očito jako teško, kako iz priloženog vidimo i nemoguće, zaključuje Lovrić.

Nakon svega navedenog Lovrić je poručio Tomaševiću da podnese ostavku.

– Ovo je još jedan trenutak kad gradonačelnika moram pozvati da podnese ostavku jer činiti ovakvu štetu Gradu Zagrebu i njegovim stanovnicima je naprosto nedopustivo. A ako to radi namjerno onda je to pitanje za određene institucije!, poručio je Lovrić.

narod.hr