Zadnji komentari

Izraelska vojska: Hezbolah nas dovodi do ruba eskalacije što može imati razorne posljedice za regiju

Pin It

I dalje nema dobrih vijesti s izraelsko-libanonske granice gdje od početka izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze od listopada prošle godine traje velika napetost i česta razmjena vatre između izraelskih snaga i libanonske šijitske proiranske milicije Hezbollah. Zbog takvog stanja u zraku neprestano visi mogućnost novog otvorenog rata između dviju neprijateljskih strana, o čemu svjedoči i slijedeća vijest.

‘Pojačana agresija Hezbolaha dovodi nas do ruba onoga što bi moglo biti šira eskalacija, koja bi mogla imati razorne posljedice za Libanon i cijelu regiju’, rekao je glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari u videoobraćanju na engleskom.

Hezbolah je prošli tjedan ispalio dosad najveću količinu raketa i dronova u devet mjeseci koliko razmjenjuje vatru s izraelskom vojskom.

U međuvremenu Sjedinjene Države i Francuska rade na dogovaranju sporazumnog rješenja o neprijateljstvima duž libanonske južne granice. Hezbolah je, međutim, rekao, kako neće zaustavljati vatru sve dok se ne završi izraelska vojna ofenziva u Gazi.

‘Izrael će poduzeti potrebne mjere da zaštiti svoje civile, sve dok se ne obnovi sigurnost na našoj granici s Libanonom’, rekao je izraelski kontraadmiral Hagari.

geopolitika.news