Zadnji komentari

Izbori na Udbaški način

Pin It

Zlatkova smjena je bila samo početak i putokaz  kojim smijerom njegova Vlada namjerava ići. Otišla je totalno lijevo a članstvo stranke je partijskim metodama potpuno disciplinirano. Uz par časnih izuzetaka, poput Penave i Medveda. Ali kad čak i Penava kaže da će se kandidirati za PODpredsjednika stranke, onda je jasno da je prijestolje rezervirano za “najvećeg sina naroda i narodnosti”.

Na izborima imamo pravo glasovati za svoga kandidata ili stranku. Formalno. A što ako je većina njih nečiji zajednički projekt? To se onda zove “prividna demokracija”. Uzmimo za primjer šibicare. Imaš tri kutije šibica i jednu lopticu. Nema teorije da češ uzeti koju kunu, jer gazda (šaner) odlučuje kad ćeš dobiti. Na početku te navuku sa par dobitaka a na kraju ti uzmu svu lovu. U principu si se zajebo, čim si počeo igrati.

Bojim se da nas isti scenarij čeka na Parlamentarnim izborima. Jer kad malo dublje analiziramo stvari, dolazimo do saznanja da smo tu  samo da bi glumili korisne budale i izborima dali legitimitet. Jer za razliku od jednopartijskog sustava, u “demokraciji” ipak treba pokazati neke brojke. U ovome slučaju im čak ne treba ni pomoć APIS-a, jer su glavni kandidati njihovi. Što znači da im je uspjeh zagarantiran, kako god okreneš.

Zašto ovo pišem? Jer su posljednji događaji na političkoj sceni pokazali da se udba potpuno konsolidirala i da nikada nije bila jača. Informacija o ovome imam puno ali specifičnih dokaza ne. Jer nisu ni oni veslo sisali. Vrlo lukava, perfidna i godinama planirana operacija. Teoretičar zavjere nisam ali znam čitati između redova. Nije nikakva tajna da su glavni igrači iz sjene: Mate Granić, Budo Lončar, Šeks ….. i mnogi “uglednici” koji su svi redom članovi udbaškog gremija. A sve te njihove centrale i podružnice uživaju potporu globalista, masončina i sotonjara. Koncept je isti u “vascelom regionu” pa valjda i to nešto govori?

Kažu da nam se sad nudi i “treća opcija’? Ja tvrdim da će ih biti najmanje 5-6. Jer što je veća konfuzija među biračima, lakše je njima manipulirati. Kampanje će se kao i do sad, bazirati na lažnim obećanjima i onome što narod želi čuti. A nakon pobjede bilo koje opcije slijedi spuštanje lopte na zemlju i razni kompromisi. Svako udaljavanje od predizbornih populističkih izjava će biti vrlo uvjerljivo objašnjeno i opravdano. A uz pomoć medija će nas uvjeravati da drugačije nije moglo. I tako ćemo pasti travu i slijedeće četiri godine. Sreća pa već imamo iskustva s tim načinom prehrane.

Ne mislim se praviti pametan ali sam još prije početka predizborne Predsjedničke kampanje rekao, da bi Plenkiju najviše odgovarala Milanovićeva pobjeda. I “bejaše” tako. Dragi vođa nas sad hrabro brani od boljševika, kmera i svih vrsta crvenih živina. Momak je postao pravi ‘Rvat, i to punokrvni. Čak je neki dan izjavio da je on izričito protiv rodne ideologije!? Križam se i lijevom i desnom. Pa tko je onda usvoio Istambulsku? Moja pokojna baba? Anemično dete je totalno izgubilo kompas i valja pizdarije kao na traci. Kaže da HDZ ide pravim putem (!?) a da ga desničari ne vole samo zato što je smijenio Zlatka.

Zlatkova smjena je bila samo početak i putokaz  kojim smijerom njegova Vlada namjerava ići. Otišla je totalno lijevo a članstvo stranke je partijskim metodama potpuno disciplinirano. Uz par časnih izuzetaka, poput Penave i Medveda. Ali kad čak i Penava kaže da će se kandidirati za PODpredsjednika stranke, onda je jasno da je prijestolje rezervirano za “najvećeg sina naroda i narodnosti”.

Ovakvu retoriku je nemoguće objasniti, tako da neću ni pokušavati. U zadnje 4 godine smo se nagledali i naslušali svega i svačega, tako da je ovo još samo jedan biser u nizu. I uopće se ne treba opterećivati unutarstranačkim izborima u HDZ-u, jer ZNA SE tko opet pobjeđuje.

Zaključak? “Prošlost nam je slavna, sadašnjost grozna a budućnost još gora.” Sreća pa sam optimist….

Trenutno je glavna zvijezda u medijima SIROVINA zvana Krešo Beljak. Upravo zato mu neću davati nikakav publicitet, jer ga ne zaslužuje. A pošto u slučajnosti već odavno ne vjerujem, imam neki osjećaj da je sve ovo namjerno inscenirano ne bi li se skrenula pozornost sa nekih drugih, puno važnijih stvari.

Jedino nas još sport veseli i nakon pobjede naših rukometaša nad Njemačkom, na FB sam napisao kraći komentar:

“Primjetno je da su nakon sinoćnje pobjede nad Njemačkom, Hercegovci ponovo postali Hrvati i pozitivci. I tako to uvijek biva, kad je uspjeh u pitanju. A inače su lopovi, uhljebi, papci, oni što autobusima dolaze na glasovanje… Klasični udbaški metodi kojima svjedočimo još od oslobođenja. Ista je stvar i sa umjetno insceniranom mržnjom između sjevera i juga. Cilj ove jugočetničke propagande je jasan. Učiniti sve da ne budemo složni. Jer kad smo skupa, samo nam je nebo granica. Nažalost, uvijek će biti onih koji im vjeruju….”

Sutra mi čovjek javlja u inbox: “Kume portal gori!”. Pošto nisam imao pojma o čemu se radi, kliknem na poveznicu i vidim da su na “Hercegovačkom Portalu” od toga napravili tekst, uz dodatak video spotova Thompsona i Mate Bulića. Sa (za mene) impresivnim brojem pregleda. Bila mi je čast, i da sam znao da će se to dogoditi napisao bi još koju rečenicu. Mada bi se o temi i fenomenu Hercegovine, mogle knjige napisati.

Prvo ću naglasiti da nisam rođeni Hercegovac ali podrijetlom jesam. Kao i većina nas. Teško je naći čovjeka a da mu bar netko od predaka nije bio rođen na JEDINOM SLOBODNOM HRVATSKOM TERITORIJU. Jer Hercegovina je oduvijek bila neovisna, bez obzira kojoj državi pripadala. Hercegovci su i Hrvatskoj i BiH pomogli u stvaranju države, da bi danas ostali bez ikakvih prava. Za vrijeme 2. svj. rata partizančine su ubile svakog 3. muškarca mlađeg od 30 godina. Ukupno više od 23 tisuće. Jer za njih su svi Hrvati iz toga kraja bili Ustaše. A i poslije rata titina partija ih je smatrala kontra-revolucionarnom pokrajinom.

Jer u Hercegovini možete dirati u sve, samo ne u Hrvatsku. Ali kada je i ovaj rat završio, miševi su izašli iz svojih rupa. Krenulo se sa organiziranom hajkom na ljude iz toga kraja, koji su bili krivi samo zato što su Domoljubi. Ni danas nije puno bolje….

Hercegovina je u svim ratovima uvijek bila lojalna Hrvatskoj. I dok je rahmetli Alija govorio da “ovo nije naš rat”, goloruki narod je u Pologu zastavio kolone tenkova koji su planirali presjeći Hrvatsku na dva dijela. To se kod nas izgleda (namjerno) zaboravlja. Jedini koji se i danas bori za prava branitelja HVO-a, je General Željko Glasnović. Završiti ću ovaj ovaj kratak osvrt, sa njegovom poznatom rečenicom izgovorenom u Saboru:

“Da nije bilo HVO-a, ne bilo ni hrvatske države”.

“ZA DOMOVINU SPREMNI”

Urbani desničar