Zadnji komentari

Vladimir Dananić: Znamenja s neba

»A odmah nakon nevolje onih dana sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti i zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati.« (Mt 24,29) 

Gore navedeni citat iz Evanđelja po Mateju uzeo sam kao stožernu misao za kratki osvrt na ono što se zbiva oko nas, pod nama i iznad nas.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Kad lažljivci marširaju....

Pronađeni posmrtni ostaci heroja Vukovara, HOS-ovca Žarka Manjkasa -  Crvenkape poginulog u „Štafeti smrti“ - Sinjska rera | web portal Sinja i  Cetinskog kraja

No, da se ne bavimo samo „hvatanjem daha”, mogli bismo spomenuti i neke druge „medicinske postupke”, kojima su skloni vaši koalicijski partneri. Naprimjer, kopanje očiju šrafcigerom. Takav „medicinski tretman” su prošli poneki od onih koje vi najviše mrzite, hrvatski vojnici HOS-ovci, koji su bili i ostali spremnima umrijeti za dom hrvatskoga naroda i njegovu slobodu u tom domu. Za razliku od vas, ništarija, kojima se taj dom gadi i kojega želite obezvrijediti  na sve moguće načine.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Globalni ahnenerbe

Kada su nacisti bili došli na vlast u Njemačkoj tridesetih godina 20. stoljeća, među prvim njihovim potezima bio je i osnivanje posebne akademske zajednice kojoj je glavna zadaća bila  iztraživanje podrijetla arijevske rase. Ta je zajednica bila poznata pod nazivom „Ahnenerbe” i bila je pod nadzorom  „Schutzstaffel”-a (SS-a) odnosno pod nadzorom Heinricha Himmlera.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Tvor

U moru loših vijesti, naći neku dobru, pa i najbolju vijest prava je rijedkost, ali  je i pravi povod za ohrabrenje i smanjivanje frustracija. Naprimjer, nije isti doživljaj svakodnevno i bez velike želje, tek uz malu potrebu piti čistu izvorsku vodu kao i doživljaj pijenja čiste izvorske vode nakon što ste težkom mukom propješačili nekoliko desetaka kilometara pod užarenim suncem na temperaturi od 40-ak stupnjeva Celzijusovih, a da pri tome niste imali ni kapi vode uza sebe.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Palme pampers paranoidne pelene

Andrej Plenković se ponaša nedostojno čovieka i mužkarca. On bi sada proganjao sve one koji ga kritiziraju na bilo koji način. Za stvorenja slična Andreju, za cmizdrave lievičare, ne postoji opravdana kritika koju bi on uzeo u obzir i korigirao svoje vladanje i ponašanje. On se hvata za slamčicu spasa, koju je nazvao „govorom mržnje“. On od sviju očekuje „govor ljubavi“, koji će veličati njegova djela, stalno i svugdie. On u svojoj slici samoga sebe ne može biti u krivu, on ne može biti uzrokom ničega lošega. On zaslužuje najbolje i najvrstnije pelene koje sviet ima.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Prirodno gnojivo i logika

Uglavnom, moglo bi se reći da su svi ti nemili i nepoželjni događaji u novonastaloj demokratskoj državi urodili plodom u obliku Ustavnih amandmana, pa i onim čuvenim 2. amandmanom o PRAVU na posiedovanje i nošenje oružja. Vidimo da u današnje doba upravo to PRAVO, uza sve svoje neugodne i pogibeljne posliedice, ima daleko veću dobrotvornu ulogu--čuva slobodu naroda od onih kojima tiranija nije nepoželjna. Jako je težko uzpostaviti tiraniju nad narodom koji je naučen na slobodu i pri tome je naoružan do zubiju.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Pokus Rosenau

U ovo ludo doba, a zaista je ludo, kada gotovo sve državne vlasti ovoga mračnoga svijeta utjeruju strah u kosti svekolikom pučanstvu od nekakvog virusa, poželjno je govoriti o pravim znanstvenim metodama i ljudima koji su se svojski trudili oko toga da znanost bude prije svega i iznad svega potraga za istinom.

Add a comment

Opširnije...