Zadnji komentari

Na Interliberu Pavković predstavio čak pet svojih knjiga!

Pin It

Na Interliberu, najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj, koji je u Zagrebu otvoren  7. studenoga i trajat će do ove nedjelje, tijekom dana održavaju se i relativno brojna predstavljanja knjiga i autora. 

Međutim, već prvog dana Mladen Pavković je u paviljonu broj 7, na glavnoj pozornici, u organizaciji Centra hrvatskih branitelja Gavran iz Gospića i Portala Tjedno, predstavio čak pet svojih knjiga, što je iznenadilo i brojnu publiku, jer mahom svi predstavljaju po jedno svoje djelo. 

Pored autora, ovom su prigodom govorili i novinar i književnik Dražen Stjepandić i hrvatski branitelj i autor također  nekoliko zapaženih knjiga – Mario Filipi.

S obzirom da je Pavković zapažen i po većem broju naslova vezanim uz Domovinski rat i stvaranje hrvatske države, posjetitelji su pokazali veliko zanimanje za knjigu „Junakinje Domovinskog rata“ u kojoj su opisani životi Kate Šoljić, Marije Jović i Eve Šegarić. 

Dok se za heroine Šoljić i Jović (majka poginulog prvog hrvatskog redarstvenika zna) to se ne može reći i za Evu Šegarić iz Škabrnje, majci koja je u vrijeme velikosrpske agresije izgubila tri sina i još najmanje desetak članova svoje obitelji.

Pavković je pričao i o Matošu i Krleži te Igoru Mandiću, o kojima je također objavio knjige. Prvi puta je promovirao i knjigu o novinarima poginulim u Domovinskom ratu, pa je stoga 45 minuta koliko je trajalo predstavljanje uistinu se učinilo – malo.

Pored toga, treba naglasiti da hrvatski branitelji imaju i svoj štand u paviljonu sedam, gdje je samo od Mladena Pavkovića izloženo čak pedesetak naslova, čime se malo tko može pohvaliti. 

Tekst i slika: Milan Pišković