Zadnji komentari

Sesvećani idu u prosvjed protiv Tomaševića: 'Ako treba stvorit ćemo živući lanac'

Pin It

Predsjednik vijeća Mjesnog odbora zagrebačke Sesvetske Sopnice Goran Horvat najavio je mirni prosvjed protiv gradske vlasti Tomislava Tomaševića.

U utorak su naime zaprimili mail od gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost o izmještanju i deponiranju inventara i namještaja koji se nalazi unutar objekta mjesnog odbora.

"Smatrali smo kako nakon našeg prosvjeda u srijedu će odustati od svojih namjera i ući s nama u dialog kako bismo riješili nastalu situaciju, ali u četvrtak smo dobili telefonski poziv da u petak u osam sati ujutro djelatnici tehničkog sektora", navodi. 

Tvrdi kako od njih traže da im se otključa prostor da bi mogli pristupiti radovima. "S obzirom na to da nismo dobili nikakav odgovor niti poziv iz grada na sastanak vezano uz prenamjenu, nećemo dozvoliti ulazak u prostor mjesnog odbora", poručio je predsjednik. 

'Ako treba stvorit ćemo živući lanac' 

Odlučili su se na mirni prosvjed, a ako bude potrebe i živući lanac kako bi zaustavili radove i iseljenje inventara i namještaja dok ne dođe do adekvatnog rješenja koje su zahtijevali od Grada. 

"Pozivamo vas u petak 26. siječnja 2024. godine na mirni prosvjed ispred mjesnog doma na adresi Sopnička 66, u sedam sati i 50 minuta ujutro", zaključio je u priopćenju predsjednik. 

Podsjećamo, mjesni odbor je prije dvije godine zatražio izgradnju novog objekta koji će biti adekvatan za namjenu dječjeg vrtića i društvenog doma na istoj lokaciji. Grad nikada nije odgovorio na njihove zahtjeve. 

direktno.hr