Zadnji komentari

Korijeni naše duboke države su u bivšem sustavu

Pin It

дубока држава | Србија Данас

Treba podsjetiti da se termin "duboka država" (deep state) najprije upotrebljavao u Turskoj devedesetih godina prošloga stoljeća kao naziv za spregu politike, tajnih službi, pravosuđa, vojske i mafije. Posljednjih godina taj je naziv vrlo čest i u SAD-u, a njime se želi reći da stvarnu vlast u državi ne obnašaju predsjednik ni Kongres Sjedinjenih Američkih Država, nego moćni igrači iz sjene

koji kontroliraju vojnu proizvodnju, medije i bankarsko-financijski sektor.

Država službeno ima monopol legitimne fizičke prisile, što znači da na njezinu teritoriju ne postoji druga viša vlast. Međutim, jasno je da lobiji i interesne skupine često presudno utječu i na političke procese i izbore pojedinih političara. I Hrvatska - iako bismo ju u šali mogli nazvati plitkom državom - ima svoju duboku državu. Njezini su korijeni u bivšem sustavu.

Nikada ne treba smetnuti s uma da je oko 90 % djelatnika Službe državne sigurnosti (SDS) iz razdoblja jugoslavensko-komunističkog jednoumlja ostalo na svojim položajima i nakon raspada komunizma i Jugoslavije, dakle u samostalnoj Hrvatskoj. Politička scena također je premrežena tim kadrom, a o pravosuđu da ne govorimo. Oni su u vrijeme Jugoslavije jako dobro naučili tehnologiju vladanja, a ostali su snažno umreženi i u novome sustavu. Nekada su služili Beogradu, a danas Bruxellesu, a uvijek svojim dubokim džepovima. Nije Soros bez razloga rekao da su bivši komunisti njegovi "najbolji demokrati". Najbolji su zato što ih je lako kontrolirati i iskoristiti za rad protiv vlastite države.

Je li slučajno da su na svim vodećim pozicijama u državi u vremenu samostalne hrvatske države bivši istaknuti komunisti i njihova djeca? Oni koji nisu bili dio tih struktura redovito su izloženi hajci i harangi. Je li "teorija zavjere" primijetiti te očite činjenice? Hrvatski političari redovito su puzali pred Bruxellesom i drugim centrima Pravosuđemoći, ali su bili spremni sukobiti se s moćnom Njemačkom kad je trebalo izručiti bivše udbaše. Dva i dva su još uvijek četiri.

Pravosuđe je jedan od temeljnih kamena, ključna poluga djelovanja tajnih centara moći, tj. duboke države. Vidimo sada to i u Hrvatskoj, gdje izabrani glavni državni odvjetnik - kojemu se, dakako, može štošta prigovoriti - ne dolazi iz tih struktura i izložen je medijskoj paljbi i curenju informacija, koje se očito puštaju iz toga istog DORH-a. DORH-a koji svih ovih desetljeća nije procesuirao ni jugoslavenske ni srpske zločine i zločince. I u Poljskoj, kad je dirnuto pravosuđe, PiS je bio izložen neviđenoj političkoj-medijskoj kampanji, podupiranoj iz Bruxellesa, i izgubio je vlast.

QAnon se optužuje za plasiranje lažnih informacija i teorija zavjere. No pogledajmo malo, primjerice, skup u Davosu. Na čelu te družine je Klaus Schwab, koji je svojedobno u jednom razgovoru de facto priznao da je korumpirao mnoge političare i čelnike država na zapadu.

Isti taj Schwab najavljuje da će četvrta industrijska revolucija dovesti do spajanja našega fizičkog, našeg digitalnog i našeg biološkog identiteta. Njegov "veliki reset" očito uključuje kiborgizaciju društva i kretanje prema vremenu posthumanizma. Čelnik Svjetskoga ekonomskog foruma u svome uredu drži bistu Vladimira Iljiča Lenjina, utemeljitelja SSSR-a. Taj krvavi diktator očito je uzor čovjeku koji bi danas želio transformirati i Schwabresetirati cijeli svijet. Je li to normalno? Mislim da nije i da upućuje na skrivene agende. Čist se posao ne boji svjetla, rekao je davno Starčević.

U Davosu se raspravlja o rizicima u današnjem svijetu, no čini mi se da ti rizici nerijetko dolaze upravo od družine iz Davosa, koja želi globalnu kontrolu i modeliranje svijeta prema svojim uzusima. Nema sumnje da su dio toga plana i rasprave u Davosu, kao ona iz 2023., pod nazivom "Bitka za vaš mozak". Za ljude koji se žele koristiti medicinskom tehnologijom u ratovanju i kontrolirati mozgove ne bih rekao da imaju dobre namjere i da su im interesi ljudi na prvome mjestu. Javno je otkriveno da su mnogi posjetitelji Davosa prijateljevali s poznatim osuđenim pedofilom Jeffreyem Epsteinom, koji je službeno umro u zatvoru, a neslužbeno se špekulira da je previše znao, pa je zato ubijen. Mnoge ključne globalističke institucije premrežene su ljudima koji vode bitku protiv obitelji, braka i djece. O tome je odličnu knjigu napisao prof. dr. Ivan Mužić, "Rat protiv čovjeka".

Jasno je da globalističke strukture sa svojim mnogim ekspoziturama žele maljem kulture otkazivanja odalamiti i ismijati svakoga tko propituje njihove agende. No čini mi se da je koronakriza mnogim ljudima otvorila oči. Ne može se, naime, baš sve ljude varati sve vrijeme.

Davor Dijanović

Magazin Glasa Slavonije/hkv.hr