Zadnji komentari

Nastavnici izašli na ulice, traže promjene: ‘Samo pritiskom možemo doprijeti do Vlade’

Pin It

Školski sindikat Preporod organizirao je prosvjed pod nazivom “Mijenjajte koeficijente” zbog nezadovoljstva uredbama o koeficijentima koje je donijela Vlada. Prosvjednici su se okupili na Europskom trgu, a među govornicima su zaposlenici u obrazovanju i predstavnici Sindikata – Dajana Prekodravac, Tamara Šoić, Zvonimir Fortuna, Tanja Biloglav, Mijat Stanić i Željko Stipić.

Željko Stipić, čelnik Preporoda, istaknuo je na konferenciji za novinare da naziv prosvjeda, “Mijenjajte koeficijente”, naglašava želju sindikata da se Vlada potakne na promjenu uredbi. Smatraju da Vlada ima mogućnost mijenjati uredbu i da je potrebno izvršiti pritisak kako bi se to postiglo.

“Prosvjed će biti pod naslovom ‘Mijenjajte koeficijente’ jer se pokušava stvoriti predodžba da se koeficijenti ne mogu mijenjati, da pritisak neće dati rezultate jer Vlada nije u prilici bilo što mijenjati u dokumentima koje su donijeli. To je neistina”, poručio je Stipić.

‘Ovi dosad nisu iskoristili priliku’

U sindikatu su uvjereni da jedino pritiskom mogu natjerati Vladu na promjene. Tamara Šoić je uputila poruku budućem ministru ili ministrici zdravstva, ističući važnost podrške nastavnicima i zaposlenicima u obrazovanju te apelirajući da se ne ponovi situacija u kojoj će biti prisiljeni na prosvjedovanje.

“Ovi dosad su iskoristili svoju priliku, nema više smisla da im se obraćam. Pogledajte samo ove ljude, zapamtite ovu sliku. Nemojte nas ponovno tjerati na ulice. Želimo ministra koji će konačno, kada je najpotrebnije, stati uz nastavnike i zaposlenike”, zaključila je.

dnevno.hr