Zadnji komentari

Musk na američkim izborima najavio potporu Trumpu

Pin It

Tesla CEO Elon Musk says he's not donating money to Trump or Biden

Jedan od najbogatijih američkih poslovnih ljudi Elon Musk objavio je u jeku predsjedničke kampanje u SAD-u kako više neće podržavati Demokratsku stranku.

“Glasovao sam 100% za demokrate prije nekoliko godina. Sada mislim da nam treba crveni val (crvena je boja Republikanske, a plava Demokratske stranke, op.GN.) ili će Amerika završiti”, napisao je 24. ožujka Elon Musk na društvenoj mreži X čiji je vlasnik.

Podsjećamo da su i bivši i aktualni predsjednici SAD-a Donald Trump i Joe Biden već osigurali potreban broj izaslaničkih glasova za nominaciju svojih stanaka, i da njihove kandidature samo još službeno moraju biti potvrđene na stranačkim nacionalnim konvencijama u ljeto ove godine.

Trumpu prijeti bankrot

Američki predsjednički izbori održavaju se ujesen, 5. studenog,  a prema posljednjim nacionalnim anketama Trump vodi ispred Bidena s 3 do 5 posto. Međutim, Trump je pritisnut brojnim sudskim procesima (istovremeno čak s njih pet), od kojih se u jednom od njih od njega zahtjeva i jamčevina od čak 425 milijuna dolara, zbog čega mu, ako je ne plati, prijeti bankrot, a to sigurno ne bi dobro zvučalo u ušima američkih birača.

Istodobno, Biden trenutačno prikuplja više financijskih sredstava za svoju kampanju od Trumpa, što je u američkim izborima itekako važno.

Stoga nas, ako se Trump uspješno izvuče iz pravosudnih problema, očekuje uzbudljiv revanš dvaju ljutih suparnika i (to se bez bojazni u pogrešku slobodno može reći) velikih neprijatelja, koji mržnju jedan prema drugome niti ne skrivaju.

geopolitika.news