Javor Novak: Projektirano rasulo

Među predsjednicima Amerike ne zna se koji je gori: aktualan, a dementan Biden ili bivši i možda budući, a svakako pomahnitali Trump. Do toga nije došlo slučajno, to je projektirano i željeno. Pogledajte samo američke, europske ili naše medije, krcati su Bidenom i Trumpom. Krcati su zapravo tračevima, a što se zbiva iza njih?

Opširnije...

Javor Novak: Krešimir Kašpar: „Franjo Tuđman, kronologija života i rada (1995.-1999.)“ 3.dio

Pišući u prvom dijelu dvotomlja o dolasku legendarnog hrvatskog zapovjednika obrane grada Vukovara Mile Dedakovića - Jastreba u Zagreb, gore sam pisao o tome kako je on neposredno po dolasku u grad zatvaran i teško pretučen u nekoj garaži. Taj jeziv događaj auktor ne donosi, ali donosi podatak s nadnevkom 26. rujna 1996. (dakle pet godina kasnije)

Opširnije...

Javor Novak: Krešimir Kašpar: „Franjo Tuđman, kronologija života i rada (1922. – 1994.)“ 2.dio


Operacijom Gusar Hrvatska vojska i policija spojili su Hrvatsku koja je bila presječena na Maslenici (rušenjem Masleničkog mosta 21. studenog 1991.) i ponovno su povezali hrvatski sjever i jug. Slijedećih dana očekivano, zvonili su telefoni, dolazile su delegacije, ali hrvatskim diplomatskim rječnikom nigdje naziva Operacija Gusar ili Maslenica.

Opširnije...

Javor Novak: Krešimir Kašpar: „Franjo Tuđman, kronologija života i rada 1. dio (1922. – 1994.)“ 1.dio


Riječ je o izdanju Večernjeg lista i glavnog urednika Dražena Klarića te urednika Žarka Ivkovića iz listopada 2023. Ovo vrlo obimno štivo tiskano dvotomno na 958 str. ukazuje na velik mar auktora. No važnije: to ukazuje na vrlo intenzivan i naporan život samog predsjednika Tuđmana u hrvatskim ratnim i poratnim vremenima. Vremenima ponosa i slave.

Opširnije...

Javor Novak: Bombastične iluzije

Kaže Davorko Vidović i njegovi Socijaldemokrati, raspaljen predstojećim izborima, da je ovaj podatak „nešto što ne smijemo zaboraviti“: devedesetih je „250 novinara praćeno, 250 novinara u Hrvatskoj, u ovoj našoj samostalnoj demokratskoj neovisnoj Hrvatskoj. Čak 250 novinara su plaćale tajne službe iz politikantskih, političkih i ne znam kakvih razloga.“

Opširnije...

Javor Novak: Grmoja je pokušao…

Bilo je potrebno nedavno poslušati što u Saboru na izvanrednoj tiskovnoj imaju reći mostovci Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot. Bilo je potrebno poslušati Grmoju i u Bujici i u Nedjeljom u dva. No, pokazalo se da je još važnije i uvjerljivije bilo poslušati Marina Vlahovića u Bujici.

Opširnije...

Javor Novak: Pokvaren modus operandi

Kad Izbavitelju na aktualnom satu bude rečeno kako podatci s kojima barata o iseljavanju iz Hrvatske nisu ni potpuni niti istiniti, on se započne pjeniti. Njegov odgovor glasi: ni vi u SDP-u, ni u Domovinskom pokretu, ni u Mostu, ni svi vi drugi niste baš ništa učinili da uđemo u EU! Pa što? Kakav je to argument? Koje falšo zamagljivanje. Kakve to veze ima s iznesenim brojkama?

Opširnije...

Javor Novak: Odljev mozgova

Što je slijedeće? Je li ovo uvod u hrvatsko plaćanje ratne odštete Srbiji? Sada je sve moguće, pogotovo ako Hrvateki ne budu izašli na slijedeće izbore pa Izbavitelj na tacni dobije i treći mandat. O Europo uzmi ga već jednom!   

Opširnije...

Javor Novak: Božić ili nožić?

 Neil Patel on LinkedIn: This picture says it all. Happy New Year!!! May 2024  be the year you are…

Prošli su „blagdani“, kako su nam trubili neki trgovački centri bojeći se spomenuti i samo ime Božića da ne uvrijede potrošačku ateističku manjinu, pa su tako vrijeđali potrošačku vjerničku većinu u Hrvatskoj. No ovi su Božići, katolički i pravoslavni, protekli u politički potpuno nakaznome svjetlu. Ni Milanović za katolički, niti Pupovac za pravoslavni Božić nisu se uspjeli suzdržati od polu-prijetnji. U slavlju Božića!!

Opširnije...

Javor Novak: Izbaviteljeve obmane

Kaže nama Izbavitelj kako oporba stalno govori o kupljenim medijima i kako su oni navodno kupljeni od Vlade kako bi hvalili istu i pisali pozitivno. Pa dodaje: „Pa kažite mi koji su to mediji, u ovih sedam godina, koji su pisali panegirike Vladi? Ima li ih? Ja ih ne znam.“

Opširnije...